- Bruk oljepenger, Bondevik

Frp-formann Carl I. Hagen er godt forberedt på en brutal budsjettkamp i Stortinget. I motsetning til regjeringen mener Hagen tida er inne for å bruke mer oljepenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Kjell Magne Bondevik og finansminister Per-Kristian Foss må forberede seg for tidenes budsjettkamp i Stortinget. Hovedprofilen på statsbudsjettet, som Bondevik kunne avsløre i et intervju med Dagbladet tidligere i uka, ser ikke ut til å ha mer enn en snøballs sjanse i helvete til å få flertall i Stortinget.

  • På den ene siden står Carl I. Hagen. Han nekter å være ansvarlig, i hvert fall i den forstand at krana til oljepengene skal skrus igjen.
  • På den andre siden står Jens Stoltenberg og nekter å støtte et budsjett der Ap skal betale alle nye og gamle skattelettelser fra regjeringen.
  • Og bedre blir det ikke ved at regjeringspartiene ramler inn i denne budsjetthøsten på sterkt fallende meningsmålinger.

Oljepenger

Statsminister Kjell Magne Bondevik sa til Dagbladet tirsdag at en utgiftseksplosjon på 20- 25 milliarder og frykt for renteøkninger vil resultere i et meget stramt budsjett med få vinnere. Det vil bli brukt mindre oljepenger enn tidligere antatt.

Men dette vil ikke Carl I. Hagen og Frp være med på.

- Det er mange tegn i norsk økonomi som tyder på at vi er i begynnelsen på en sterk nedgangskonjunktur. Vi får jevnlige meldinger om nedleggelser og innskrenkninger i arbeidslivet. Arbeidsledigheten går sterkt opp. Dette tyder på at vi bør ha et mer ekspansivt budsjett. Strammer vi inn nå, går vi i samme felle som på 80-tallet, da arbeidsledigheten ble skyhøy, sier Carl I. Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer