- Bruk pelsen, Sossen

Kurt Oddekalv mener Sossen Krohg bør ta pelsen ut av skapet igjen, og bære den med god samvittighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også: - Pels, nei takk!

  OSLO/BERGEN (Dagbladet): Men miljøforkjemperen er glad for innspillet og håper på en ny pelsdebatt.

  Kurt Oddekalv tar opp pelsen som Sossen Krohg & Co. kastet i går. «Hotel Cæsar»-skuespilleren fikk pelsen i halsen etter en avisartikkel for en måneds tid siden.

  - Antipelsfolket skyter generelt sett skivebom. Vi jobber også for dyras velferd, men vi har ikke et ønske om å ta livet av pelsdyrnæringen, sier lederen i Norges Naturvernforbund til Dagbladet.

  Større bur


  Kurt Oddekalv er selv en ivrig jeger, og sier han sanker inn 60- 70 prosent av det familien fortærer. Han ser likevel på seg selv om en dyreverner.

  - Det er helt naturlig å bruke skinn, lær og pels. Vi spiser kjøtt, og da må vi også bruke resten av dyra vi tar livet av, mener han.

  Når det gjelder dyra som blir avlet fram i bur- noe som i Norge hovedsakelig er rev og mink- ønsker han at forholdene skal forbedres.

  - Dyra har det helt for jævlig, og de må få større bur.

  Oddekalv sier aksjonistene som slipper løs disse dyra driver en destruktiv kampanje.

  - Når det er sagt tror jeg ikke Sossen Krohg og de andre bak oppropet løper rundt og slipper ut rev. Men i stedet for å forsøke å få norsk pelsdyrnæring lagt ned, bør vi se på hva som kan bedre forholdene for dyra, sier han.

  Oppropet sier at de rundt 600 pelsdyroppdretterne mottar til sammen 70- 80 millioner kroner i subsidier hvert år. Krohg & Co. vil at disse pengene skal brukes til andre ting- Oddekalv er uenig. Og han ser ikke bort fra at det kan være aktuelt å foreslå at subsidiene bør økes, mot at det bygges større bur.

  Nytter ikke å legge ned


  - Nå håper jeg det blir en faglig diskusjon rundt dette, nærmest ber Oddekalv.

  For:

  - Det vil ikke hjelpe å legge ned den norske næringen. Da vil folk importere pels i stedet, og vi har sett hvordan dyra blir oppdratt for eksempel i deler av Asia.

I PELS FOR PELS: Kurt Oddekalv, her i ulvepels, vil at pelsen skal produseres i Norge, framfor at vi importerer fra andre land med enda verre forhold.