Været i vinterferien:

Bruk skiene i helga. Neste uke kan det bli isete

Slik blir (vinterferie)været i hele Norge.

DÅRLIGERE SKIFORHOLD: Været for hele Norge blir nokså likt de neste ti dagene: Først kommer mildværet, som trolig blir erstattet med kuldegrader neste uke. Det kan gi dårligere skiforhold, sier meteorologene til Dagbladet. Her fra Hemsedal i fjor. Foto. NTB Scanpix
DÅRLIGERE SKIFORHOLD: Været for hele Norge blir nokså likt de neste ti dagene: Først kommer mildværet, som trolig blir erstattet med kuldegrader neste uke. Det kan gi dårligere skiforhold, sier meteorologene til Dagbladet. Her fra Hemsedal i fjor. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bor du i Buskerud, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Rogaland, Nordland eller Troms er dette først og fremst en artikkel om været.

Har du adresse et annet sted i Norge, er dette en artikkel om ferieværet.

For fra og med fredag tar store deler av Østlandet, Sørlandet, Midt-Norge og deler av Vestlandet vinterferie.

VÆRMELDER: Prince Charles var på besøk hos BBC i Skottland i forbindelse med den britiske statskringkasterens 60-årsjubileum. Der fikk han melde været - med en spesiell vri. Video: BBC Vis mer Vis mer

- Dårligere skiføre

Prognosene er forholdsvis like for hele Norge denne og den neste uka, forteller statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

- Først blir det mildere, før det blir kaldere ut i neste uke, sier Granerød til Dagbladet.

For store deler av Østlandet vil det bety plussgrader, og det inkluderer populære ski- og feriedestinasjoner som Hemsedal og Trysil.

Fra og med onsdag og ut resten av uka, blir det plussgrader og mildvær. Så kommer altså minusgradene på nytt.

- Det kan med andre ord bli litt dårligere skiføre, sier meteorolog Granerød.

Ikke nedbør

For de skifrelste er det likevel aldri så galt at det ikke er godt for noe. Snømengdene blir i stor del værende. Nedbøren ser ut til å la vente på seg.

SKUMMELT VÆR: - Det blir blodregn, forteller den hodeløse værmelderen. Tirsdag 31. oktober våknet britene opp til en ubehagelig, men godt mottatt værmelding. Video: Met Office Vis mer

Og i høyden blir det ikke så mange plussgrader at snøsmeltingen vil få store konsekvenser.

- Der blir det ikke mer enn to, tre plussgrader. Så det ser ikke ut til at det blir et problem for de typiske skistedene.

Lenger enn tidlig neste uke tør ikke meteorologen å spå detaljert.

- Jeg sitter med om lag 50 prognoser, og ser man de under ett får man likevel en tendens. Det er at helgen blir forholdsvis mild, og at det utover uka er størst sannsynlighet for at går mot kjøligere vær.

Været på skistedene

Hemsedal, Buskerud: Mildværet kommer fra og med onsdag, og varer gjennom helga. På torsdag er det meldt så mye som sju plussgrader. Her ligger det an til at plussgradene kommer til å bite seg fast utover neste uke også.

Geilo, Buskerud: Mildværet kommer også her fra onsdag, varer gjennom helga, men her kommer de kalde gradene tilbake tidligere enn i Hemsedal. Fra og med tirsdag neste uke ser det ut til at det igjen blir blått på gradestokkene.

VERRE VÆR: Den lokale tv-stasjonen i Richmond leverte sannsynligvis årets beste værmelding denne uka. Ukesvarselet meldte vulkanutbrudd, temperaterer over 200 grader og et besøk av Godzilla. Vis mer Vis mer Vis mer

Norefjell, Buskerud: Mildvær fra onsdag og helgen ser ut til å stå i minusgradenes tegn, men bare så vidt. Er de heldige, forblir det minusgrader fra søndag og ut i neste uke.

Trysil, Hedmark: Omtrent samme mønster som skistedene i Buskerud. Mildværet kommer midtveis i denne uka, men her er det mer usikkerhet i helga.

Lillehammer, Oppland: Også i Oppland blir det omtrent samme type vær. I Lillehammer kommer mildværet mest sannsynlig på onsdag, blir med i helga, før det igjen kryper nedover på gradestokken.

Brokke, Aust-Agder: Mildværet kommer, og blir der. På fredag kan det bli så mye som åtte plussgrader, og helga blir bare marginalt kaldere.

Nordfjordeid, Sogn og Fjordane: Mildvær og nedbør er stikkord, men her er det mer usikkerhet i prognosene.

Oppdal, Trøndelag: Omtrent samme tendens som på Østlandet. Mildt fra onsdag, så kan det bli kaldere i neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer