Telemark fylke feirer 100 år:

Bruker 130 000 på Bård Tufte Johansen

Den lukkede festen koster fylkeskommunen 420 000 kr. Det er telemarking Bård Hoksrud (Frp) svært kritisk til.

PUNGER UT: Bård Tufte Johansen fra Skien i Telemark er blant landet aller mest profilerte komikere og koster Telemark fylkeskommune 130 000 kroner for en kveld. Flere reagerer på fylkeskommunens pengebruk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PUNGER UT: Bård Tufte Johansen fra Skien i Telemark er blant landet aller mest profilerte komikere og koster Telemark fylkeskommune 130 000 kroner for en kveld. Flere reagerer på fylkeskommunens pengebruk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er hundre år siden Bratsberg amt ble til Telemark fylke. På kveldens festmarkering for fylket, hvor politikere og byråkrater er på gjestelista, skal Bård Tufte Johansen være konferansier – for et honorar på 130 000 kr. fylkeskommunen bruker til sammen 420 000 kroner på festen.

Det synes Bård Hoksrud (Frp) er altfor mye.

- Det er dumt med en konferansier til 130 000 kr, spesielt når det er så få som blir invitert til festen, sier han til Dagbladet.

Det var Varden som først omtalte saken.

På spørsmål om det ikke er rimelig å bruke penger på å feire et historisk jubileum, er Hoksrud kritisk.

- Bård Tufte er jo fra Skien, og han er veldig flink, han, men jeg har fått mange henvendelser fra folk som lurer på hva politikerne holder på med? Vanlige folk synes dette er grusomt mye penger å bruke på en konferansier.

Pengene er tatt fra «møtekassa»

Det blir ingen flere møter i fylkestinget før til høsten, og overskuddet på det politiske budsjettet finansierer festen.

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid (Ap), er ansvarlig for arrangementet. Han har erkjent at konferansieren koster mye, men mener at det er verdt pengene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer