Bruker 1,5 mill på statsministerens midlertidige gulv

De midlertidige lokalene til Statsministerens kontor er ikke presentable nok.

FRA TEPPE TIL PARKETT: Utskiftingen av gulvteppene i de midlertidige lokalene til Statsministerens kontor har en prislapp på 1,5 millioner kroner, opplyser Brigader Jens Thorsen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
FRA TEPPE TIL PARKETT: Utskiftingen av gulvteppene i de midlertidige lokalene til Statsministerens kontor har en prislapp på 1,5 millioner kroner, opplyser Brigader Jens Thorsen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokalene Statsministerens kontor (SMK) flyttet inn i etter 22. juli, ble bygget til forsvarsdepartementet i 2006. Det er de nyeste og trolig også de sikreste av bygningene som huser regjeringen.

Nå er det startet et omfattende oppussingsprosjekt i lokalene SMK leier. Prislappen er beregnet til å komme på 1,5 millioner kroner.

- Lokalene består egentlig av tre bygg. I to av byggene er det industriell parkett, men i bygget som SMK nå holder til i er det hovedsaklig tepper, sier brigader Jens Thorsen, som er nestkommanderende i Forsvarsdepartementets avdeling for personell og fellestjenester og er ansvarlig for utskiftingen av gulvet.

- Ikke presentable nok - Teppene her er ikke hensiktsmessig. Som dere kan se er de fulle av flekker selv om vi stadig renser dem. De ser slitt ut og fargen er heller ikke god, sier Thorsen når Dagbladet får komme på besøk i de midlertidige liokalene.

Kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland ved SMK, forteller at det allerede er foretatt noen endringer i lokalene SMK leier.

TEPPER: Per nå er de fleste av gulvene i de midlertidige kontorene til SMK dekket av gulvtepper. De skal bort, og prislappen på arbeidet er 1, 5 millioner kroner. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
TEPPER: Per nå er de fleste av gulvene i de midlertidige kontorene til SMK dekket av gulvtepper. De skal bort, og prislappen på arbeidet er 1, 5 millioner kroner. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer

- Da vi flyttet inn var det behov for noe ombygging, blant annet flere møterom. Vi er ferdige med det arbeidet nå. Vi har også hatt et ønske om å gjøre noe med vegg til vegg-teppene. Etter flere års bruk er de lyse teppegulvene blitt flekkete og stygge og vanskelige å rengjøre, og etter en dialog mellom administrasjonen på SMK og Forsvarsdepartementet kom vi til en enighet om å bytte dem ut, sier han.

Ifølge Samland er mellom 70 og 80 personer fast ansatt hos SMK.

- Har noen av disse uttrykt misnøye i forhold til teppene?

- Nei, dette handler om at det  kommer en del besøk til SMK, og vi ønsker at gulvene skal være mer presentable og enklere å rengjøre, sier Samland.

Teppefritt statsministerkontor Ikke alle kontorene trenger nytt gulv, opplyser Samland. Deler av lokalene har allerede parkett, blant annet kontoret til statsminister Jens Stoltenberg, som han har overtatt etter forsvarsministeren.

- Har statsministeren selv insinuert et ønske om nye gulv i lokalene?

ANSVARLIG:  Brigader Jens Thorsen er ansvarlig for å bytte teppene på statsministerens kontor med indutriparkett. Her i en annen etasje enn SMK.  FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
ANSVARLIG: Brigader Jens Thorsen er ansvarlig for å bytte teppene på statsministerens kontor med indutriparkett. Her i en annen etasje enn SMK. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer

- Nei, dette er en beslutning som er tatt i dialog mellom administrasjonen i SMK og administrasjonen i Forsvarsdepartementet, sier Samland.

Brigader Thorsen forteller at lokalene ble bygget for Forsvarsdepartementet.

- Da SMK flyttet inn måtte det gjøres en del tilpasninger. Det holdes det på med nå og da passet det bra å bytte teppe nå. SMK hadde også et spesifikt ønske om å bytte teppene, sier brigaderen, som presiserer at allerede før SMK flyttet inn tok Forsvarsdepartementet initiativet overfor Forsvarsbygg for å få de byttet ut.

Millionkostnad Ifølge Thorsen er totalprisen for å bytte ut teppene i to etasjer som benyttes av statsministerens kontor 1,5 millioner kroner.

- Det inkluderer både materialet og arbeidet, sier han. Teppene i resten av bygningen som benyttes av forsvarsdepartementet byttes ikke ut på det nåværende tidspunktet.

TAR TID: Seniorrådgiver Lars Gjemble i Forsvarsdepartementet anslår at kan ta mellom fem og ti år før nye, permanente lokaler er på plass.
- Disse lokalene kommer til å brukes en stund, sier Gemble Her sammen med brigader Jens Thorsen, som er ansvarlig for å bytte teppene på statsministerens kontor med indutriparkett. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
TAR TID: Seniorrådgiver Lars Gjemble i Forsvarsdepartementet anslår at kan ta mellom fem og ti år før nye, permanente lokaler er på plass. - Disse lokalene kommer til å brukes en stund, sier Gemble Her sammen med brigader Jens Thorsen, som er ansvarlig for å bytte teppene på statsministerens kontor med indutriparkett. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer

- Vi jobber med å finne en løsning også her. Det er ikke sikkert at industriparkett er så godt tilpasset våre behov, sier han.

Det er uvisst hvor lenge SMK vil holde til i lokalene til Forsvarsdepartementet.Seniorrådgiver Lars Gjemble i Forsvarsdepartementet anslår at kan ta mellom fem og ti år før nye, permanente lokaler er på plass.

- Disse lokalene kommer til å brukes en brukes en stund, sier Gjemble.

MANGE BESØK: Ifølge kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland ved SMK kommer det mange besøkende til SMK. - Det er et ønske om at gulvene skal være mer presentable, sier han Samland. Foto: Regjeringen.no/ SMK
MANGE BESØK: Ifølge kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland ved SMK kommer det mange besøkende til SMK. - Det er et ønske om at gulvene skal være mer presentable, sier han Samland. Foto: Regjeringen.no/ SMK Vis mer