Bruker 22. juli-eksempel mot slavehandel i Norge

Høybråten bruker 22. juli-erfaringer for å samle politiet i Norden til en felles spydspiss mot slavehandel.

FELLES SPYDSPISS: Dagfinn Høybråten skal samle de nordiske landene i arbeidet med å organisere en felles spydspiss av kampkraft mot slavehandel og tvangsarbeid.
Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix
FELLES SPYDSPISS: Dagfinn Høybråten skal samle de nordiske landene i arbeidet med å organisere en felles spydspiss av kampkraft mot slavehandel og tvangsarbeid. Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Tirsdag reagerte statsadvokaten i Hordaland på at få norske slavehandel-saker endte med siktelse og dom.

Generalsekretæren for Nordisk ministerråd, Dagfinn Høybråten, har fulgt nøye med på Dagbladets gransking av slavehandelen i Norge. Med sitt mandat fra samtlige nordiske regjeringer, lover han en felles nordisk kamp mot tvangsarbeid og slavehandel.

- Nordisk ministerråd har arbeidet målrettet for å bekjempe menneskehandel i en årrekke. Vi har initiert en rekke tiltak for å fremme kunnskap, utvikle kompetanse og skape internasjonale nettverk, forteller Høybråten til Dagbladet.

Ressurskonflikten etter Utøya Den tidligere ministeren og parlamentariske lederen for KrF bruker Gjørv-rapporten etter 22. juli 2011 som bakteppe for å beskrive hvorfor et felles samarbeid i Norden må til for å knuse slavehandelen.

- I Norge kjenner vi godt konklusjonene fra Gjørv-kommisjonens rapport fra 22. juli med uttalelsen om «ressursene som ikke fant hverandre». Når en rekke ulike etater skal samhandle ikke bare med hverandre, men på tvers av landegrenser, er det helt nødvendig at «ressursene finner hverandre», og her tror jeg vi har et stort forbedringspotensial når det gjelder bekjempelse av slavehandel, sier Høybråten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer