Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bruker 37 milliarder for å bli president

Tidenes dyreste valg i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets presidentvalg i USA blir tidenes dyreste.

Ifølge et uavhengig forskningssenter har valgkampen sprengt alle tidligere rekorder.

- Dette blir tidenes første fem milliarder dollar-valg, sier direktør Sheila Krumholz i Center for Responsive Politics til nettavisa DispatchPolitics.

Senteret har tallfestet den eksakte prisen på kampanjen til 5,3 milliarder dollar - eller 36,9 milliarder kroner med dagens dollarkurs.

Beløpet inkluderer alle bidrag som alle kandidater, politiske partier og uavhengige grupper har skaffet til å drive valgkamp.

Kampen mellom presidentkandidatene Barack Obama og John McCain har alene kostet 2,4 milliarder dollar, mens kampen for å bli valgt inn til Senatet eller Representantenes hus totalt vil koste 1,5 milliarder.

Beløpet er større enn det brutto nasjonalproduktet i et fattig land som Belize, men fortsatt mindre enn det amerikanerne brukte på å feire årets Valentin-dag.

(NTB)

ENORME BELØP: Store organisasjoner rundt både Obama og McCain jobber kontinuerlig med å skaffe nok penger til å drive valgkampen. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
ENORME BELØP: Store organisasjoner rundt både Obama og McCain jobber kontinuerlig med å skaffe nok penger til å drive valgkampen. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
image: Bruker 37 milliarder for å bli president

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!