Krigen i Ukraina

- Bruker 50 år gamle tanks

Russerne bruker stridsvogner fra 60-tallet, ifølge britisk etterretning. Det viser at de er på vei til å gå tom for moderne krigsutstyr.

UTDATERT: Russerne har tatt i bruke T-62-tanks, som er produsert mellom 1961 og 1975. Foto: Pravda Geraschenko / Ukrainsk regjering
UTDATERT: Russerne har tatt i bruke T-62-tanks, som er produsert mellom 1961 og 1975. Foto: Pravda Geraschenko / Ukrainsk regjering Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre måneder inn i krigen i Ukraina, er Russland i ferd med å gå tom for tankser - i hvert fall tanks som fungerer, ifølge britisk etterretning.

Russland bruker nå mest sannsynlig tanks som er 50 år gamle, opplyser de.

Den ukrainske forsvarsdepartementet skrev at mandag russerne har sett seg nødt til å bruke T-62-tanks på grunn av store tap av utstyr.

ANGREP: En video publisert på Twitter av Ukrainas forsvarsdepartement skal vise russisk bruk av termobariske bomber, kjent som et «skrekkvåpen». Video: @defenceu / Twitter Vis mer

T-62-tanks ble produsert mellom 1961 og 1975 og ble allerede skiftet ut på 80-tallet, ifølge Forbes.

Tanksene er utdaterte og sårbare for angrep. I tillegg framhever utplasseringen av tanksene at Russland mangler moderne og kampklart utstyr, ifølge britisk etterretning.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer