Bruker advokat for å få bedre karakterer

SKIEN (Dagbladet): Elever i videregående skoler som er misfornøyde med eksamensresultatene, har engasjert advokater for å få bedre karakter. Flere som har fått medhold, har fått advokatutgiftene refundert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter avdelingsleder i Læringssenteret i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, Arild Thorbjørnsen, overfor Dagbladet.

Det hører til sjeldenhetene at advokater blir satt inn i karakterkrangelen. Men etter eksamener i videregående skoler er det en del elever som klager på karakterene.

- I mellom 20 og 30 prosent av tilfellene blir karakterene endret. I de fleste tilfellene i elevenes favør, sier Thorbjørnsen.

Karakterbråk

I Dagbladet i går sto elever og tillitsvalgte i Telemark fram og fortalte hvordan lærere forfordelte elver i karaktersettingen. I et konkret tilfelle avslørte man en lærer som ga forskjellig karakter på nøyaktig samme besvarelser.

- En beklagelig sak, sier avdelingsleder Thorbjørnsen.

Han legger vekt på at forskjellsbehandling kan unngås hvis lærerne er klar over sin subjektive rolle overfor elever, og at lærerne samarbeider med kolleger. Han mener også at det viktig at skoleledelsen skaper et miljø for samarbeid og diskusjon omkring problematikken.

Velkjent

Leder i Utdanningsforbundet, Helga Hjetland, sier at problemene elevene nå tar opp er et velkjent fenomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer