Bruker baby for å klå på kvinner

Politiet jakter mann som beføler unge butikkansatte i skrittet mens de holder babyen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Haugesund leter etter en mann som har antastet kvinnelige butikkansatte i Haugesund den siste tida, skriver Haugesund Avis.

- Vi har fått inn to anmeldelser, sier politioverbetjent Lars Ivar Grunnaleite ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Den ene anmeldelsen stammer fra et kjøpesenter i januar i år, mens den andre kommer fra en hendelse i Haugesund sentrum i helga.

Da skal en ung kvinnelig butikkansatt utsatt for overgrep fra mannen. Han hadde ifølge avisa ha kommet inn i butikken bærende på en liten baby og ba kvinnen om å holde babyen mens han selv prøvde klær.

Dette er ikke en uvanlig situasjon i en klesbutikk, men det som skjedde videre er heller unormalt:

- Mens kvinnen holder barnet hans benytter mannen anledningen til å beføle kvinnen i skrittet og andre steder på kroppen, forklarer Grunnaleite til NRK.

Politioverbetjenten sier politiet har fått høre om flere liknende episoder, og at de nå jobber med å få identifisert vedkommende.

- Vi har ingen nærmere beskrivelse vi vil å gå ut med nå, sier Grunnaleite.

Mannen skal ha kommet inn i butikkene sammen med ytterligere et barn og en kvinne. Antastingen skal ha skjedd mens disse har vært et annet sted i butikken, skriver Haugesunds Avis.

Politiet ser svært alvorlig på saken.

- Det at han utnytter anledningen når kvinnene holder barnet ser vi alvorlig på, sier Grunnaleite.