Bruker bilder på Facebook i barnekrangler

Foreldre bruker nettbilder av barna sine som brekkstang i barneverns- og barnefordelingssaker. Nå vurderer Justisdepartementet en lovendring.

VURDERER LOVENDRING: Justisdepartementet opplyser at de vurderer nye regler for mindreåriges personvern. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VURDERER LOVENDRING: Justisdepartementet opplyser at de vurderer nye regler for mindreåriges personvern. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke uvanlig at foreldre som er fradømt foreldreretten legger ut bilder og video på Facebook og andre nettsteder av barn de har hatt samvær med under tilsyn, noe som får fosterforeldrene til å reagere, skriver Vårt Land.

Skilte foreldre krangler om når den ene parten legger ut bilder av barnet, og flere foreldre bruker bilder og video på Facebook i forbindelse med konflikter med barnevernet.

- Sett en stopper Medietilsynet ber nå Justisdepartementet og Datatilsynet om å sette en stopper for bildebruken.

- Foreldre legger ut bilder, lydfiler og videofilmer. Vi kjenner til filmer der barn ber om å få komme hjem og lydfiler der du hører barnevernet hente barna. Dette er en krenkelse av barns privatliv. Det er veldig uheldig, sier seniorrådgiver Stian Lindbøl hos Medietilsynet.

Han mener at Justisdepartementet og Datatilsynet bør vurdere om andre lover enn personopplysningsloven, som for eksempel barneloven og FNs barnekonvensjon, kan benyttes for å sette en stopper for stridslystne foreldre.

Vurderer nye regler Datatilsynet er ikke ukjent med problemet, og får stadig inn flere saker der bilder og video er brukt av foreldre i konflikter. De skal nå se på om det er mulig å stramme inn lovverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer