CORONAVIRUSET

Bruker bøffel og gips mot corona

Mens legevitenskapen jobber på spreng for å utvikle vaksine og medisiner mot coronaviruset, bobler potensielt livsfarlige medisiner i alternativmiljøer. Enkelte av rådene kommer fra toppen av Kinas maktpyramide.

PÅ LABBEN: Her er apotekere i gang med å tilberede tradisjonell kinesisk medisin til coronavirus-pasienter i Wuhan-provinsen. Foto: AFP / NTB scanpix
PÅ LABBEN: Her er apotekere i gang med å tilberede tradisjonell kinesisk medisin til coronavirus-pasienter i Wuhan-provinsen. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bøffelhorn, lakris, mandler, C-vitamin. Eteriske oljer og healing.Alt påstås av ulike kilder å hjelpe mot coronaviruset. Det får ledende eksperter til å slå alarm.

Men det er ikke bare obskure eksperter på nettet som anbefaler alternative medisiner mot viruset. Flere av anbefalingene kommer fra offisielt kinesisk hold, og er sendt i offisielt sendebud til Norge.

Fra øverste hold

Dagbladet har fått innsyn i Kinas offisielle medisinske analyse av coronaviruset. Dokumentene er hentet fra norsk UD, som har fått dem tilsendt fra Kinas ambassade i Oslo.

Store deler av analysen samsvarer med den offisielle norske informasjonen - Kina og Norge er enige om hvor lenge viruset kan sitte i kroppen før smitten vises, hvor lenge du må sitte i karantene om du har vært i kontakt med noen som er smittet, og de ulike symptomene på smitte.

Men i dokumentene går det også fram hvor sentral den høyst omdiskuterte, tradisjonelle kinesiske medisinen - med vekt på urter og naturmidler - er i Kinas offisielle helseprogram. Et langt avsnitt er nemlig dedikert hvilke tradisjonelle, kinesiske legemidler som anbefales mot coronaviruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer