Bruker danske kabinansatte

Premiair vil bruke danske, svenske og norske ledere som kabinpersonale på Malaga-flyet fra Gardermoen i ettermiddag. - Streikebryteri, mener de streikende kabinansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saga og Ving vurderte å chartre fly fra flere utenlandske selskap for å få sine turister til og fra varmere reisemål mens streiken blant de kabinansatte i Premiair pågår. Nå er det klart at Premiair flyr tross streiken, men med en helt annen besetning enn normalt.

- Flyene går som normalt, men det vil være overordnet personale i kabinen. Dette er arbeidsledere som ikke er organisert, og som ikke er rammet av konflikten, sier Torben Andersen, informasjonssjef i Premiair i Danmark, til Dagbladet :på nettet.

Han kan foreløpig ikke si noe om hvem som skal erstatte de streikende nordmennene, men bekrefter at det kan være både dansker og svensker.

- Streikebryteri

- Hvis det er riktig at Premiair i Danmark har bekreftet at flyavgangen blir slik, så betrakter jeg dette som streikebryteri, sier Anett Falknor, leder i Premiair Kabinforening i Norge.

Hun vil vurdere å sette igang aksjoner på Gardermoen i forbindelse med Malaga-avgangen klokka 17.20.

- Jeg er ikke enig i dette, og jeg tror de norske streikende vil besinne seg før flyet skal ta av fra Oslo. Dette har vært gjort tidligere i skandinaviske flykonflikter, sier Torben Andersen.

Ving- og Sagakunder

Det er i første rekke Saga og Vings kunder som kan bli rammet av Premiair-streiken. Seks avganger fra Gardermoen skal flys av Premiair i løpet av dagen, morgendagen og søndagen.

- Vi er tilfredse med at maskinen i dag skal gå som planlagt, og regner med at det ordner seg også for de kommende dager, sier Andreas S. Askeland, informasjonskonsulent i Ving, til Dagbladet :på nettet.

- Vi forholder oss til Premiair som leverandør, og vil ikke legge oss borti den interne konflikten i selskapet. Vi har også sjekket den juridiske lovligheten av dette, sier Askeland.

De kabinansatte i Premiair gikk ut i streik klokka fem i dag etter at meklingen ikke ga noen løsning etter fem timers overtid. Striden mellom de ansatte og ledelsen dreier seg om lønn og arbeidstid.

SOLHUNGRIGE: Saga og Ving er fornøyd med at de får sine solhungrige gjester til og fra varmere reisemål.
FLYR: Premiair har varslet at de vil fly som normalt, tross den norske kabinstreiken.