- Bruker de arbeidsledige

Bondevik-regjeringen bruker den økende arbeidsledigheten bevisst for å få ned renta. Det hevder finanskomiteens leder Siv Jensen (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun anklager regjeringen for passivitet og feil kurs i den økonomiske politikken.

- Regjeringen sitter musestille og ser at antallet arbeidsledige bare øker, sier Jensen, som krever omfattende tiltak i vår.

- Ledigheten har vokst betydelig raskere enn det regjeringen så for seg da budsjettet ble snekret sammen. Og så sitter de musestille og tenker åpenbart at bare ledigheten går opp, går renta ned. Dette er ikke noe budskap å sende til de ledige, særlig ikke når landet trenger verdiskapning, sier Jensen til Dagbladet.

Bygg veier

Jensen vil sette i gang vedtatte prosjekter som er viktige for næringslivet.

- Istedenfor å putte pengene i verdipapirer i utlandet, bør vi nå investere i realkapital her i landet. Flere vei- og byggeprosjekter skriker etter å bli realisert.

Ifølge nestlederen vokser misnøyen med regjeringen i partiet .

Dårlig behandling

- Folk begynner å bli mektig lei av at regjeringen, bortsett fra i budsjettprosessene, ignorerer oss totalt. En slik måte å behandle folk på skaper ikke gode samarbeidsforhold. Det er også merkelig at Bondevik er mer opptatt av å kunne samarbeide med alle enn å ha retning på politikken. Hvis han skal samarbeide med alle, hvilken kurs har han da? spør Jensen.

Bondevik må nok belage seg på en ny kamp for livet når revidert nasjonalbudsjett skal behandles i mai.

Frp er Bondevik II-regjeringens parlamentariske basis. Ved hver budsjettkorsvei må Bondevik ha Hagens velsignelse.

IRRITERT: Siv Jensen sier det er økende irritasjon over Bondevik II-regjeringens maktarroganse. På landsstyremøtet til Frp i dag vil det trolig komme nye krav om å felle regjeringen.