SLUTTEN PÅ HISTORIEN: Ifølge Brewdog er dette slutten på historien. Foto: Brewdog
SLUTTEN PÅ HISTORIEN: Ifølge Brewdog er dette slutten på historien. Foto: BrewdogVis mer

Bruker døde dyr som ølflasker

Ølet inneholder 55 prosent alkohol, hver flaske koster 5000 kroner - da får du et dødt ekorn eller røyskatt på kjøpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det skotske bryggeriet Brewdog har laget et spesialøl - The End of History - som inneholder 55 prosent alkohol. Ølet er kun laget i 12 flasker og koster 5000 kroner stykket.

Mer oppsiktsvekkende: Hver flaske er svøpt i en død dyrekropp.

Ølet er oppkalt etter et verk av den kjente amerikanske filosofen Francis Fukuyama, der verdenshistorien ses på som en evolusjonær utvikling der alt går framover. Slutten på historien (The End of History) er når alle stater er liberale demokratier.

- Øl er hva demokrati er i historien, skriver bryggeriet på hjemmesiden sin.

Bryggeriet skriver videre at de ønsker å sprenge grenser og utfordre menneskers oppfatning av hva øl er og hvordan det kan nytes.

Også styrken på ølet er grensesprengende. Bryggeriet har tidligere laget øl av pingviner, isbjørner og eldgamle eiketrær, nå har de brutt en ny barriere med sitt sterkeste øl noensinne med 55 prosent alkohol.

- I ekte Brewdog-stil har vi gått mot alle konvensjoner og gått lengre enn noen sinne i både innpakning og innhold. Denne ølen er en dristig blanding av det eksentriske, kunst og opprør, skriver bryggeriet.

Ølet er lyst belgisk og er brygget på skotske og franske råvarer. Hver flaske er altså satt inn i en død røyskatt eller ekorn. Alle dyrene ble kjørt ihjel av biler.

Det er altså ikke drept noen dyr for å lage de spesielle «flaskene».

Ølet er utsolgt fra bryggeriet, men du kan alltids bestille en 32 prosent sterk Tactical Nuclear Penguin.

PS! Det finnes flere kreative påfunn der ute. Les om USB-teddybjørnen du må fjerne hodet på for å bruke.

SERTIFIKAT: Hvis du var blant de tolv som kjøpte The End of History fikk du med et eget sertifikat med flaska. Foto: Brewdog
SERTIFIKAT: Hvis du var blant de tolv som kjøpte The End of History fikk du med et eget sertifikat med flaska. Foto: Brewdog Vis mer