Bruker gravemaskin og hunder til søk i sammenrast Rimi-butikk

Fem personer kom seg ut, ingen skal ha fått alvorlige skader.

- KOLLAPSET HELT: Store deler av Rimis bygg på Hovland i Larvik er rasert etter at taket kollapset i formiddag. Foto: Pål Terje Støtvig
- KOLLAPSET HELT: Store deler av Rimis bygg på Hovland i Larvik er rasert etter at taket kollapset i formiddag. Foto: Pål Terje StøtvigVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet.no): Det er så langt ikke funnet mennesker i den sammenraste Rimi-butikken på Hovland i Larvik, men søket pågår fortsatt i 14-tida.

- Vi har kontroll på fem personer som har kommet ut, men vi er ikke sikre på hvor mange som var inne, sier operasjonsleder Jorun Heide ved Vestfold politidistrikt.

Taket i butikken kollapset under tung snø i 11.20-tida, og store redningsmannskaper jobbet lenge med å få oversikt over situasjonen. Det er nå tatt i bruk gravemaskin for å rive en sidevegg så  mannskapene kan jobbe seg innover i bygget. Det pågår også søk med hunder.

Ingen personer skal være savnet, men flere av de som kom seg ut har fått lettere skader

Rett etter kollapsen ble en kvinne meldt savnet, men hun kom til rette etter kort tid, opplyser politiet.

- Vi tror vi har kontroll på alle. Men selv om vitner på stedet mener at de ikke kan være noen under taket så må vi sjekke det ut, sier operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no i 12-tida.

- Det er skadde, men vi har ikke oversikt over hvor mange det er snakk om. Ingen er imidlertid alvorlig skadd.

- Helt flatklemt
Politiet ble varslet klokka 11.20, og rekvirerte redningshunder, gravemaskin og mobilkran til redningsarbeidet.

- Da vi kom til stedet like etter hadde alle de ansatte og en del kunder tatt seg ut av bygget. Taket over kontrolldelen av bygget er ikke rast sammen, men over resten av forretningen er det meste av taket rast ned. I et område midt inne i butikken er forretningen helt flatklemt, sier operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no i 12-tida.

Flere personer var inne i bygningen da den kollapset, men ingenting tyder så langt på at noen har blitt liggende fastklemt. Ifølge

- Det ser ut som et helvete, for å si det rett ut. Alt har rast sammen. Forhåpentligvis har vi fått ut alle, men vi gjør nå søk, sa  overbefal Steinar Johnsen ved brannvesenet i Larvik til Dagbladet.no like etter ulykken.

- Vi har sett noen med lettere skader, men det er uoversiktlig her nå, konstaterte han.

Sendte inn hunder
Flere ambulanser og et Sea King redningshelikopter ble sendt til stedet da den dramatiske meldingen kom. Helikopteret ble senere avbestilt.

DagbladetTV har i dag flere ganger sendt live fra ulykkesstedet via Bambuser. Eventuelle nye livesendinger vises i dette vinduet, som utenfor «sendetid» viser det siste tilgjengelige opptaket fra stedet:

- Såvidt jeg vet skal politiet nå sende inn hunder for å undersøke om noen er fanget inne i butikken. De kunne ikke utelukke det, sier Erik Willarsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.no.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vis mer