Bruker Hitler i sex-video mot aids

Sterke reaksjoner på den tyske kampanjen «Aids er en massemorder».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En anti-aids-video der en kvinne har sex med Hitler, vekker oppsikt langt ut over grensa til Tyskland. Det er en tysk organisasjon som arbeider med å forebygge aids som har lansert videoen.

Videoen viser en sex-scene mellom en mann og en kvinne, men man ser ikke ansiktet til mannen før helt til slutt i videoen. Mannen er Adolf Hitler, og ansiktet følges av slagordet: Aids ist ein Massenmörder - aids er en massemorder.

- Radikalt
Reklamebyrået Das Comitee, som står bak reklamen, sier at de ønsker å ta et «radikalt skritt».

- Vi ønsker å gi et ansikt til viruset, ikke til de syke. At kampanjen kan være utenfor målet, har vi tatt hensyn til, for å generere oppmerksomhet, sier Dirk Silz i reklamebyrået til Der Spiegel.

kampanjens hjemmeside heter det: «Så langt har den drept mer enn 28 millioner mennesker verden over. Og hver dag kommer det 5000 nye dødsfall. Slik er aids en av de største massemorderne i historien».

- Vi arbeider med sjokk-effekt. Med all mediepåvirkningen er det mange saker som forsvinner i massen. Strategien for å forhindre aids må revurderes, sier Jan Schwertner i organisasjonen Regenbogen, som distribuerer kampanjen.

- Stigmatiserende
Reaksjonene på kampanjen har ikke latt vente på seg fra land som USA og Storbritannia, ifølge Der Spiegel.

- Reklamen stigmatiserer de HIV-positive, som allerede er utsatt for stor stigmatisering og ignoranse, sier en talskvinne for National Aids Trust i Storbritannia.

Vicky Sheard i organisasjonen Terrence Higgins Trust sier til BBC at organisasjonen mener reklamen kan hindre folk i å bli testet for aids.

- Det farlige med reklamen er at det ikke følger med noen konkret helseinformasjon, som å ha sikker sex med kondom, sier hun.

Ifølge Sky News er videoen laget til verdens aids-dag 1. desember, og skal vises på kinoer rundt om i Tyskland. Det er også planer om videoer med andre diktatorer, som Josef Stalin og Saddam Hussein.

I GODT SELSKAP: I tillegg til Hitler brukes «Saddam Hussein» og  «Josef Stalin» i reklamene. Faksimile: aiem.de.
I GODT SELSKAP: I tillegg til Hitler brukes «Saddam Hussein» og «Josef Stalin» i reklamene. Faksimile: aiem.de. Vis mer