Bruker ikke mer tid på sykehustilbudet

Bjørn Rune Gjelsten dropper å investere i Molde-sykehus.

TOK BAKVEIEN:
Helseminister Strøm-Erichsen kom bakveien til Molde sjukehus, og slapp dermed å gå spissrotgang gjennom folkemengden da hun besøkte byen.
Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
TOK BAKVEIEN: Helseminister Strøm-Erichsen kom bakveien til Molde sjukehus, og slapp dermed å gå spissrotgang gjennom folkemengden da hun besøkte byen. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Investor Bjørn Rune Gjelsten mener svaret fra regjeringen er så tydelig at han ikke ønsker å bruke mer tid på tilbudet om å investere i et nytt sykehus i Molde.

- Nå har det kommet en avklaring på utspillet. Regjeringen gjør det klart at den ikke ønsker privat kapital og initiativ, siden man ikke vil øke gjeldsgraden i Helse Midt-Norge. Da er det ikke aktuelt for oss å bruke mer ressurser og tid på prosjektet, sier Gjelsten til NRK.

Han har sagt seg villig til å planlegge, bygge og finansiere et nytt sykehus i Molde, for så å leie det ut til Helse Midt-Norge. Det regionale helseforetaket har foreløpig ikke vurdert tilbudet, men statssekretær Robin Kåss (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet levnet det lite håp da han kommenterte saken torsdag kveld.

- Han var veldig tydelig, sier Gjelsten til NRK.

Sier nei Det har kokt i Molde etter at helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) slo fast at Helse Midt-Norge ikke har tilstrekkelig med investeringsmidler til å bygge et nytt sykehus i Molde før tidligst i 2018 - seks år etter den opprinnelige planen.

Men å leie et nytt sykehus av Gjelsten er ingen løsning, mener statssekretær Kåss, som viser til at Riksrevisjonen har pålagt Helse Midt-Norge å avvikle lignende avtaler på grunn av den økonomiske situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer