«Bruker ikke sykdommen for å folkeliggjøre meg selv»

Kjell Magne Bondevik vil fortsette å by på seg selv som privatperson, til tross for at Otto Jespersen mener han bruker sine personlige tragedier for å få sympati.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSINKI/OSLO: - En politiker må til en viss grad også framstå med en personlig profil. Vi er ingen meningsmaskiner. Det er riktig at folk får et bilde av meg som person med de problemer og gleder som fyller livet for alle. Slik vil jeg at det fortsatt skal være, sier Kjell Magne Bondevik.

Den siste tida har det vært mye fokus på Bondeviks private liv.

Statsministeren har stilt opp for ukebladet Se og Hør ved morens grav i Molde. Han har snakket om tapet av gode venner.Han har snakket om dramatikken rundt barnebarnets fødsel.Sammen med to av barna sine var han på kafé i beste sendetid på TV.

- Det går ei grense. Jeg har valgt å åpne opp noen steder, og sette foten ned på andre. For meg går grensa blant annet ved dørstokken hjemme og på hytta, sier statsministeren.

- Bruker småtragedier

I Otto Jespersens skarpe satire om Bondevik på «Torsdagsklubben» forrige uke, var et av poengene at Bondevik «porsjonerer ut småtragedier av livet sitt for å vekke sympati». Statsministeren svarte med personlige kommentarer i sin utblåsing mot komikeren.

- Det som har vært aller verst med kritikken mot meg de siste dagene, er når noen sier at jeg bruker sykdommen min til å folkeliggjøre meg selv. Det er en grov og misforstått kritikk, sier Bondevik. Han regner seg ferdig med «Torsdagsklubb»-debatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer