- Bruker livreddende medisin som dressur

Abstinenssyk pasient nektes Subutex. Medisinsk uforsvarlig, mener fastlege.

AKTIVIST:  Joe Siri Ekgren er allmennlege og har to ganger tidligere blitt fratatt forskrivningsretten for Subutex fordi han ikke har fulgt Helsetilsynets regler for utskrivning av erstatningsmedisin. Foto: LARS MYHREN HOLAND/DAGBLADET
AKTIVIST: Joe Siri Ekgren er allmennlege og har to ganger tidligere blitt fratatt forskrivningsretten for Subutex fordi han ikke har fulgt Helsetilsynets regler for utskrivning av erstatningsmedisin. Foto: LARS MYHREN HOLAND/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Du sier ikke til diabetikere at nei, fordi du ikke kunne holde deg og spiste for mye sjokolade, så får du ikke insulin før om noen måneder, sier allmenlegen Joe Siri Ekgren.

I går aksjonerte han foran Lovisenberg diakonale sykehus fordi en heroinavhengig pasient blir nektet erstatningsmedisin selv om han lider under sterke abstinenser.

- Han er så sliten og medtatt at han lå i sin egen urin uten å orke å si fra, sier Ekgren.

Får ikke SubutexPasient «Ragnar J» ble først nektet behandling på Oslo universitetssykehus, som har akuttfunksjon for heroinavhengige i Oslo.

Etter å ha ligget på plenen foran Oslo universitetssykehus i fire timer, ble han så innlagt på Lovisenberg diakonale sykehus for heroinavhengighet og selvskadende atferd med fare for liv og helse.

Nå har han sterke abstinenser og får ifølge allmennlege og aksjonist Joe Siri Ekgren ikke kjent og effektiv behandling med erstatningsmedisin. En av assistentlegene ved avdelingen hvor «Ragnar J» er innlagt, skal ha sagt at pasienten skulle fått Subutex, hadde det vært opp til ham. Men behandlende overlege ved avdelingen har satt foten ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer