Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bruker millioner av konas familiearv for å renvaske seg

Leier inn super-team med de beste og dyreste advokatene og PR-folkene - i tillegg til tidligere CIA-spioner og kriminaletterforskere.

BRUKER MILLIONER: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn (t.v) bruker millioner av kroner for å renvaske seg. Her sammen med den kjente kriminaladvokaten Benjamin Brafman og kona Anne Sinclair (t.h). Kona sees på som den viktigste støttespilleren. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix
BRUKER MILLIONER: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn (t.v) bruker millioner av kroner for å renvaske seg. Her sammen med den kjente kriminaladvokaten Benjamin Brafman og kona Anne Sinclair (t.h). Kona sees på som den viktigste støttespilleren. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn (62) har kjøpt seg frihet i form av kausjon og sikret et to etasjers hus på Manhattan der han vil sitte i husarrest til rettssaken begynner.

Der ligger han ikke og kjeder seg. Strauss-Kahn har satt sammen det beste teamet penger kan kjøpe bestående av kjendisadvokater, tidligere CIA-spioner, kriminaletterforskere, diplomater og de beste PR-folkene fra Paris, ifølge Reuters.

Betales med Picasso-arv Pengene kommer fra kona Anne Sinclair (62), som har stått ved ektemannens side helt siden påstandene om at han skal ha forsøkt å voldta en stuepike på hotellrommet på luksushotellet Sofitel i mai.

Sinclair er arving etter kunsthandleren Paul Rosenberg, som tjente en formue ved å representere kunstnere som Pablo Picasso og Henri Matisse. Nå brukes millioner fra familieformuen til å kjempe ektemannens kamp, melder ABC News.

I en artikkel i Time Magazine fra 1953 framkommer det at han den gangen hadde 43 Picasso-malerier, i tillegg til kunst fra Degas, Seurat og Renoir. Det er uklart hvor mye Sinclair eier i dag, men i løpet av årene som har gått skal familien ha solgt flere malerier for over 100 millioner dollar, ifølge Art Info

Paret er svært velstående, og Strauss-Kahn har blitt kalt «champagne-sosialist» i Frankrike. I 1990 skal paret først ha kjøpt en leilighet på 16. arrondissement i Paris for rundt 20 millioner kroner, og deretter leiligheten i det eksklusive Place des Vosges på 4. arrondissement for rundt 30,7 millioner kroner.

I Washington eier paret en villa til 22 millioner i Georgetown, i tilleggt il å eie en riad i Marrakech i Marokko. Han skal utelukkende ha kledd seg i skreddersydde dresser fra president Barack Obamas skredder i Washington. 

Stuepikens bakgrunn Sett bort fra teamet som skal renvaske Strauss-Kahn har Sinclair allerede betalt en million dollar i kausjon og fem millioner dollar som sikkerhet.

KJENDISPAR: Dominique Strauss-Kahn og kona Anne Sinclair. Arkivfoto: AP Photo/Christophe Ena/Scanpix
KJENDISPAR: Dominique Strauss-Kahn og kona Anne Sinclair. Arkivfoto: AP Photo/Christophe Ena/Scanpix Vis mer

Strategiselskapet TD International i Washington skal være engasjert. I sin stall har selskapet tidligere CIA-spioner og amerikanske diplomater, og skal ha spilt en nøkkelrolle da Strauss-Kahn ble valgt til IMF-sjef for fire år siden.

Etterforsknings- og sikkerhetsselskapet Guidepost Solutions i New York er også hyret av Strauss-Kahn. Med flere erfarne kriminaletterforskere er det ventet at selskapet trolig finner ut mest mulig om stuepikens bakgrunn.

Strauss-Kahns advokater har allerede varslet overfor aktoratet at de har informasjon som kan svekke stuepikens troverdighet betydelig.

Strauss-Kahns «fire musketerer» Også gamle venner fra Paris skal hjelpe Strauss Kahn, ifølge Reuters. Rådgivere fra Euro RSCG, et av Frankrikes beste PR-selskaper, skal bistå den tidligere IMF-sjefen. Fire av deres rådgivere er kjent som Strauss-Kahns «fire musketerer».

Blant de fire musketerene er Ramzi Khiroun, som for tida er talsmann og diretør for eksterne relasjoner ved konsernet Lagarde, som blant annet eier magasinet Paris Match og søndagsvaisa Journal du Dimanche. 

PROFILERT: Dominique Strauss-Kahn (t.h) har satt sammen et super-team for å renvaske seg. Her er han i retten sammen med advokat Benjamin Brafman. Foto: AP Photo/Richard Drew/Scanpix
PROFILERT: Dominique Strauss-Kahn (t.h) har satt sammen et super-team for å renvaske seg. Her er han i retten sammen med advokat Benjamin Brafman. Foto: AP Photo/Richard Drew/Scanpix Vis mer

I mai publiserte Paris Match en ti sider lang artikkel på voldtektssaken, med bilder av en lykkelig Strauss-Kahn med Sinclair, dattera og mora. De sammenligner Sinclair til det franske nasjonalsymbolet Marianne.  

«Etter fem dager i helvete, vil Anne Sinclair endelig få se sin ektemann», skrev magasinet. 

Kjærlighetshistorie i Frankrike I retten ledes forsvarsteamet med et kobbel av de beste og dyreste forsvarsadvokatene av kjendisadvokaten Benjamin Brafman, som er kjent for sin grundige forberedelse og aggresjon i retten.

Men den viktigste personen i Strauss-Kahns forsvarsteam er nok trolig kona.

Etter at en dommer besluttet at den tidligere IMF-sjefen skulle løslates mot kausjon så Strauss-Kahn mot kona og dattera Camille, som satt på fremste benk i retten. Det var første gang de hadde sett hverandre siden beskyldingene kom.

KONA BETALER: Her returnerer den voldtektstiltalte Dominique Strauss-Kahn og kona Anne Sinclair til huset i Tribeca i New York etter et besøk til advokat Benjamin Brafmans kontor. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix
KONA BETALER: Her returnerer den voldtektstiltalte Dominique Strauss-Kahn og kona Anne Sinclair til huset i Tribeca i New York etter et besøk til advokat Benjamin Brafmans kontor. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix Vis mer

Strauss-Kahn smilte og sendte henne et slengkyss. Sinclair tok hånda til leppene og blåste han et slengkyss tilbake.

Flere franske aviser har framstilt det hele som en kjærlighetshistorie, skriver The Gurdian. Det gjorde det ikke verre at Strauss-Kahn sendte en uttalelse om at han «elsket sin kone mer enn noe annet» da han satt sperret inne på det beryktede Rikers Island-fengselet i New York.

Sinclair svarte med at hun ikke trodde på noen av beskyldningene mot sin mann.

Starter i morgen I morgen starter voldtektssaken i retten i New York, og Strauss-Kahn trolig erklære seg «ikke skyldig» etter tiltalen.

Saken kan trekke ut i måneder, og Strauss-Khan har sagt at han vil gjøre alt som står i hans makt, for å renvaske seg mot tiltalen.

EN AV DE «FIRE MUSKETERER»: Ramzi Khiroun skal være blant PR-folkene som skal hjelpe Dominique Strauss-Kahn. Han er direktør i Lagarde, som eier magasinet Parit Match. I slutten av mai publiserte magasinet ti sider om saken, der de sammenligner henne med det franske nasjonalsymbolet. Foto: AFP Photo/Jean-Pierre Muller/Scanpix
EN AV DE «FIRE MUSKETERER»: Ramzi Khiroun skal være blant PR-folkene som skal hjelpe Dominique Strauss-Kahn. Han er direktør i Lagarde, som eier magasinet Parit Match. I slutten av mai publiserte magasinet ti sider om saken, der de sammenligner henne med det franske nasjonalsymbolet. Foto: AFP Photo/Jean-Pierre Muller/Scanpix Vis mer