Lønnsfesten i Oslo-skolen:

Bruker millioner på amerikansk coaching

Siden juni 2019 har Utdanningsetaten kjøpt USA-inspirert ledercoaching til 2,5 millioner fra selskapet Nesvik & Partners. - Nesten ikke til å tro, sier Hallstein Bjercke i Venstre. Også KrF reagerer.

MILLIONCOACHING: De 28 direktørene i Utdanningsetaten ledes av Marte Gerhardsen (til høyre), og har fått coaching til 2,5 millioner de siste 15 månedene. SV-byråd Inga Marte Thorkildsen er politisk ansvarlig for etaten.
MILLIONCOACHING: De 28 direktørene i Utdanningsetaten ledes av Marte Gerhardsen (til høyre), og har fått coaching til 2,5 millioner de siste 15 månedene. SV-byråd Inga Marte Thorkildsen er politisk ansvarlig for etaten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kort tid etter avsløringer om lønnsfest på direktørnivå, kan Dagbladet nå fortelle om kostbar coaching i toppen av Oslo-skolen.

Dagbladet er kjent med at Utdanningsetaten har brukt 2,5 millioner kroner på lederutvikling og coaching siden juni 2019.

Coachingen er basert på amerikanske lederskapsprinsipper og kalles Leadership Pipeline Institute (LPI). Filosofien bunner i bøker av amerikaneren Steven Drotter.

Det er Nesvik & Partners, som drives av Marita Nesvik, som selger tjenestene til etaten. Nesvik er selskapets eneste ansatte, og har en lisensavtale på LPI i Norge. Hun signerte en rammeavtale med Utdanningsetaten i juni 2019, kort tid etter at Marte Gerhardsen overtok styringen av etaten fra Astrid Søgnen.

I kriseåret 2020 har etaten så langt brukt 850 000 kroner på coaching fra Nesvik, får Dagbladet opplyst.

Etaten bekrefter summen.

Fortune 500 - og Oslo kommune

LPI benyttes av flere av verdens største selskaper, blant dem mange på Fortune 500-listen i USA.

«Leadership Pipeline Institute har spesialisert seg på å hjelpe organisasjoner til selv å bygge sin interne pipeline bestående av kvalifiserte ledere, samt opprette et fokus på beslutningsmyndighet, prestasjoner og gjennomføringsevne i organisasjonene», skriver LPI på sine norske nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer