Bruker millioner på DNA-testing i Tengs-saken

Politiet har håp om å finne Birgitte Tengs' drapsmann ved hjelp av nye DNA-analyser, men en DNA-match trenger ikke bety at man har funnet gjerningsmannen.

ULØST DRAPSGÅTE: Birgitte Tengs (17) ble funnet drept den 6. mai 1995. Hun ble funnet i et buskas like ved veien, bare noen få hundre meter fra hennes hjem ved Skår i Kopervik på Karmøy. Foto: Privat
ULØST DRAPSGÅTE: Birgitte Tengs (17) ble funnet drept den 6. mai 1995. Hun ble funnet i et buskas like ved veien, bare noen få hundre meter fra hennes hjem ved Skår i Kopervik på Karmøy. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Politiet har brukt millionbeløp på DNA-testingen. Vi har håp om at det kan bidra til å løse saken. Vi gjør det fordi vi tror det er mulig å finne spor slik at vi kan komme et steg nærmere en løsning, sier Lars Ole Berge, påtaleansvarlig for etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs i Sørvest politidistrikt.

DNA-prøver og biologisk spormateriale, som tidligere ikke er blitt undersøkt i forbindelse med saken, er sendt til utlandet for nye analyser.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer