Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bruker minidisc

Bankene og Økokrim erkjenner at korttyvene kan ha blitt flinkere. - Klokt av dem. Er det en minidisc-spiller i næ rheten når du drar kortet ditt, kan den brukes til å kopiere kortet, hevder hacker og datateknisk direktør Christer Berg Johannesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensfirmaet Improbus eies av Grieg-gruppen, og har siden nyttår levert økt datasikkerhet til sine kunder. De 11 ansatte kaller seg hackere, og teknisk direktør Christer Berg Johannesen legger ikke skjul på at flere har drevet med «mindre bra ting».

- Om tyver kan tappe kort uten kode? De trenger ikke engang å stjele kortet ditt.

Når du drar kortet gjennom en betalingsterminal i butikken, i bankskranken eller på postkontoret, avgir det nemlig en magnetisk puls.

- Pulsen slår inn på et minidisc-opptak på halvannen til to meters avstand, sier Johannesen.

Lyden blir hørbar først når alle andre frekvenser filtreres ut.

- Den lyder omtrent som et modem. Når lyden demoduleres, har minidisc-eieren data til å lage en kopi av kortet, gå i en minibank og tappe kontoen. Teknikken kan ikke brukes på vanlige kontantautomater, sier Johannesen.

- Kan korttyver finne koden via et stjålet eller kopiert kort?

- Ja. I magnetstripa ligger ikke koden, men en sjekksum. Den er en funksjon av kortkoden og data som ligger i bankens system. Disse dataene lekker ut og blir kjent i miljøet. Med sjekksum og bankens data kan koden lett regnes ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling