- Bruker mye krefter på å hjelpe

- Jeg beklager at Geir Akselsen føler seg dårlig behandlet ved vår ALS-klinikk, sier avdelingsoverlege Tone Beiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ulike reaksjoner når noen får en så alvorlig diagnose som det Geir Akselsen fikk, men vi bruker mye krefter på å hjelpe alle pasienter som kommer til ALS-klinikken, sier avdelingsoverlege Tone Beiske.

- At Akselsen føler han ikke har fått den behandling og oppfølging han burde hatt, må jeg bare beklage på det sterkeste. Noen bruker mye krefter på å forsøke å lete etter noe annet enn det vi kan tilby, men det er ingen tvil om at mange pasienter finner vårt opplegg svært tilfredsstillende. Ikke minst fordi vi har et tverrfaglig tilbud med både sykepleier, lege, sosionom og fysioterapeut, ergoterapeut og hvis ønskelig prest.

Beiske avviser påstanden om at det er faglig misnøye med at pasienter henvender seg til utlandet om hjelp.

- Det er noe vi gjør selv hele tida, og jeg har stor forståelse for at pasienter søker hjelp der det er mulig.

- Men at pasienter nærmest føler seg avvist hos dere, kan du ikke være fornøyd med?

- Selvsagt er vi ikke det. Vi ønsker å være profesjonelle på å behandle alle typer pasienter, selv de aller tøffeste tilfellene. At vi ikke har klart det i Akselsens tilfelle, er jeg oppriktig lei meg for.

- Hvem koordinerer utdeling av utstyr fra Hjelpemiddelsentralen?

- Det er det kommunene som gjør, svarer Beiske. Og henviser til Nittedal kommune, hvor en pasient nærmest har fått nødvendige apparater samme dag som de ble rekvirert.