Bruker én milliard dollar på svineinfluensa-vaksine

USAs regjering.

BRUKER EN MILLIARD: USAs helseminister Kathleen Sebelius (til høyre) kunngjorde i dag at regjeringen bruker én milliard dollar på å utvikle vaksine mot svineinfluensaen. Her sammen med Sesam Stasjon-stjerna Elmo under et møte med barn og hvordan de skal forholde seg til viruset. Foto: Robert Giroux/Getty Images/AFP/SCANPIX
BRUKER EN MILLIARD: USAs helseminister Kathleen Sebelius (til høyre) kunngjorde i dag at regjeringen bruker én milliard dollar på å utvikle vaksine mot svineinfluensaen. Her sammen med Sesam Stasjon-stjerna Elmo under et møte med barn og hvordan de skal forholde seg til viruset. Foto: Robert Giroux/Getty Images/AFP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs regjering har besluttet å bruke 1 milliard dollar på å utvikle en vaksine mot svineinfluensa, som er forårsaket av viruset H1N1.

Ifølge USAs helseminister Kathleen Sebelius skal pengene brukes til kliniske studier i løpet av sommeren og for kommersiell produksjon av vaksineingredienser som det vil være behov for under en influensapandemi.

- Tiltakene vi iverksetter i dag, vil bidra til at vi er forberedt hvis det trengs en vaksine, sa Sebelius i en kunngjøring fredag.

Samme dag varslet Verdens helseorganisasjon (WHO) at legemiddelselskaper forhåpentligvis vil være klare til å produsere en vaksine i slutten av juni eller begynnelsen av juli.

Det er imidlertid ennå ikke besluttet om vaksinen skal produseres ved hjelp av de virusprøvene som er samlet inn til nå. Eksperter er usikre på om viruset kommer til å endre seg, og om man eventuelt bør vente med å produsere en vaksine til viruset har stabilisert seg. (©NTB)