- Bruker nettet for å oppfordre til drap

Krekar mener både oversettere, journalister og leger kan drepes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mulla Krekar kommer med sjokkerende uttalelser i et intervju med australske ABC, som har besøkt mullaen i Oslo.

Ifølge kanalen forteller han om hvordan han gjennom Internett kontakter tilhørere i Irak og oppfordrer dem til å drepe australske og amerikanske soldater.

- Det er tillatt for meg å drepe australske soldater i Irak. Ifølge islam kan jeg drepe oversetteren hans, menneskene som gir ham mat og drikke, som gir ham medisiner, alle som hjelper soldaten, sier han til australske ABC.

Det har tidligere kommet frem at mulla Krekar skal stå bak nettsiden www.dorbeen.com, som hyller terror og feirer amerikanske tap i Irak og Afghanistan.

Kommenterer ikke i Norge

Dagbladet.no forsøkte å komme i kontakt med Krekar nå i kveld, men han sier via en mellomperson at han ikke ønsker å kommentere uttalelsene i det australske intervjuet.

Hvorfor ønsker han ikke å kommentere uttalelsene?

- Jeg har ingen kommentar til noen norske medier, sier han.

OPPSIKTSVEKKENDE: - Mulla Krekar bruker nettet for å oppfordre til drap, kommer det frem i et intervju med mullaen med australske ABC. FOTO: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
OPPSIKTSVEKKENDE: - Mulla Krekar bruker nettet for å oppfordre til drap, kommer det frem i et intervju med mullaen med australske ABC. FOTO: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX Vis mer

Støtter journalistdrap

Fredag forrige uke fastslo Høyesterett at mulla Krekar er en fare for rikets sikkerhet.

TV-kanalen sier at han innrømmer å ha trent opp selvmordsbombere gjennom terrororganisasjonen Ansar al-Islam, som senere har drept hundervis av menn, kvinner og barn.

- Det er ingen forskjell på selvmordsbombere eller det å bruke en Kalasjnikov når du kriger, uttaler han til kanalen.

Kanskje enda mer oppsiktsvekkende for den australske befolkningen er uttalelsene om drapet på frilansfotografen Paul Moran fra Australia, som ble drept av en selvmordsbomber i 2002.

- Ikke send sønnene deres til oss

Ifølge kanalen fordømmer ikke Krekar journalistdrapet. På spørsmål om hva han ønsker å si til Moran og hans familie, svarer han følgende:

- Jeg ber alle vestlige mødre om å ikke sende deres sønner til oss, svarer han.

- Bruker nettet for å oppfordre til drap

- Han drepte ingen, han var bare en kameramann, repliserer kanalen.

- Ja. Han var også vår fiende, svarte Krekar.

Krekars høyesterettsadvokat bekrefter overfor NTB at han kjenner til at intervjuet ble gjort, men vil ikke si noe om innholdet.

– Jeg kan ikke kommentere intervjuet. Det får stå for hans regning, sier Stabell.

- DRIVER NETTSIDE: I oktober kom det fram at mulla Krekar skal stå bak en nettside som hyllet amerikanske tap.