Bruker nikab i protest

De første kvinnene med heldekkende slør er pågrepet av politiet i Frankrike.

PÅGREPET: Her blir Kenza Drider i nikab pågrepet av politi i sivil utenfor Notre Dame i Paris. I dag ble det forbudt å bruke heldekkende slør på offentlig sted i Frankrike. Foto: SCANPIX/REUTERS/Gonzalo Fuentes
PÅGREPET: Her blir Kenza Drider i nikab pågrepet av politi i sivil utenfor Notre Dame i Paris. I dag ble det forbudt å bruke heldekkende slør på offentlig sted i Frankrike. Foto: SCANPIX/REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det forbudt å bruke heldekkende slør på offentlige steder i Frankrike, de første kvinnene med nikab ble pågrepet på vei til en demonstrasjon i Paris i dag.

Firebarnsmoren Kenza Drider er en av dem som nekter å ta av nikaben selv om forbudet mot heldekkende slør ble innført i dag.

- Jeg skal gjøre som vanlig, og ha på slør, som jeg har gjort de siste tolv årene. Ingen og ingenting kan stoppe meg, sier Drider til The Guardian.

Bot og undervisning Ved å gå i nikab risikerer Drider å få en bot på 150 euro, som er omtrent 1200 norske kroner, og kan bli pålagt å få undervisning om franske borgerrettigheter.

Drider har blitt en av talskvinnene blant de slørkledte muslimene i Frankrike, og har blitt intervjuet av mange aviser og tv-stasjoner.

- Hele loven får Frankrike til å se latterlig ut, jeg trodde aldri at jeg skulle se den dagen når Frankrike, mitt Frankrike, landet jeg var født i og elsker, ville gjøre noe sånt som så åpenbart krenker folks frihet, sier hun til The Guardian.

Opp til 2000 slørkledte Det omstridte forbudet, som president Sarkozy har kjempet for, gjelder bare mellom 350 og 2000 kvinner, av en befolkning i Frankrike på omtrent 64 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer