Bruker omstridt og kryptert app

Statssekretærer i regjeringen bruker samme app som aktivister og kriminelle for å kommunisere. Statsministerens kontor bedyrer at alt journalføres etter loven, men eksperter er kritiske.

HØYERE SIKKERHET: Statssekretærer i regjeringen benytter Signal til å kommunisere, bekrefter statsministerens kontor. Her er Erna Solberg med statssekretær Peder Egseth. Solberg bruker ikke Signal. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HØYERE SIKKERHET: Statssekretærer i regjeringen benytter Signal til å kommunisere, bekrefter statsministerens kontor. Her er Erna Solberg med statssekretær Peder Egseth. Solberg bruker ikke Signal. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsministerens kontor (SMK) bekrefter på direkte spørsmål fra Dagbladet at flere av regjeringens medlemmer benytter Signal.

Signal er en kryptert meldingstjeneste der personvern og mulighet til å slette spor og meldinger er sentralt.

Det er blant annet mulig å sette opp samtalene i Signal slik at meldinger automatisk slettes umiddelbart etter at de er lest.

I Storbritannia er det tatt rettslige skritt for å unngå at regjeringsmedlemmer kommuniserer gjennom apper som sletter meldinger automatisk, slik Signal gjør. Saken er fortsatt uavklart.

SMK: - Stemmer nok

Erna Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter understreker at regjeringens medlemmer følger loven og journalfører det som skal journalføres - uansett plattform.

- Det stemmer nok at flere statssekretærer har Signal, i likhet med millioner av mennesker verden over. Det varierer nok hvor mye de ulike folkene bruker den, sier Rune Alstadsæter (H), statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK), til Dagbladet.

Alstadsæter understreker at Signal også er en tryggere plattform enn vanlige tekstmeldinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer