Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Bruker skitne triks

Politiet mistenker denne Østfold-mannen og minst to andre for å være delaktige i Munch-ranet. 37-åringen hevder å ha alibi for ransdagen, og anklager politiet for å bruke skitne triks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØSTFOLD (Dagbladet): Mannen var onsdag i et fem timer langt avhør. Politiet mener å kunne knytte ham til en Audi ranerne brukte under flukten fra Munch-museet. Han er nå en av minst tre personer som har status som mistenkt i ranssaken. Selv avviser han overfor Dagbladet å ha noe med ranet å gjøre.

-  Skitne triks

I fjor sommer sto fluktbilen på en Østfold-gård, der etterforskerne mener han hentet den sammen med en eller to andre personer.

-  Jeg har ikke vært på den gården sammen med de personene politiet nevnte. Opplysningene har politiet hatt i flere måneder. Men først nå - rett før jul - drar de meg inn til avhør. Dette er skitne triks de bruker for å ramme mine nærmeste, sier mannen.

Dagbladet møter ham dagen etter avhøret, på et avsidesliggende sted i Østfold. 37-åringen hevder å ha et vanntett alibi for ransdagen, da han skal ha vært på kurs i Oslo. Han har bedt politiet sjekke dette med navngitte personer som var samme sted.

-  Jeg hørte først om ranet da en annen kursdeltaker fortalte han hadde hørt det på radio. Ifølge 37-åringen troppet det i forrige uke opp politimenn fra det lokale politikammeret seint på kvelden for å informere ham om det forestående avhøret.

-  Dette er en helt bevisst strategi fra politiets side. De visste at familien trolig var hjemme sammen med meg, sier han.


Ingen krav
37-åringen var siktet for det såkalte Enebakk-ranet i 1998, der utbyttet var 15 millioner kroner. Saken mot ham ble henlagt, men mannen mener politiet bevisst bruker dette nå for å presse ham.

-  Det virker som om politiet lekker informasjon til pressen. Jeg var i Tyskland da ranet ble utført, og det forundrer meg at de kommer trekkende med dette på nytt, sier han. Munch-ranerne slo til søndag 22. august, og stakk av med både «Skrik» og «Madonna».

Etter kunstkuppet ble det spekulert i at gjerningsmennene ville kreve løsepenger raskt, men dette skal så langt ikke være gjort.

Etter fire måneders intens etterforskning har minst tre menn status som mistenkt i saken. Det får Dagbladet bekreftet fra flere kilder. I tillegg til mannen fra Østfold, er to kjenninger av politiet mistenkt. En av dem er knyttet til flere grove ran de siste åra.

Flere avhørt

Alle de mistenkte er koblet til Munch-ranet som følge av etterforskningen rundt fluktbilen. Politiet har de siste dagene avhørt flere personer som knyttes til bilen gjennom andre vitneforklaringer.

Personer med tilknytning til ransmiljøet blir av Dagbladets kilder beskrevet som sentrale.

RASER MOT POLITIET: 37-åringen fra Østfold er en av minst tre menn som har status som mistenkt etter Munch-ranet, og satt onsdag i et fem timer langt politiavhør. Han hevder at politiet ikke har noe grunnlag for å koble ham til kunstkuppet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media