ETTERFORSKER:  Lensmann Rune Halvorsen. Arkivfoto Gorm Kallestad / SCANPIX .
ETTERFORSKER: Lensmann Rune Halvorsen. Arkivfoto Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer

- Bruker sosiale medier til å organisere sex med 13-åringer

Etterforskning av 15 saker mot flere bilførere rundt 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Fosen har de siste ukene satt i gang en massiv etterforskning av 15 saker mot flere bilførere rundt 20 år, det skriver avisa Fosna-Folket.

Sakene dreier seg om sedelighetsforbrytelser mot minderårige jenter på 13 og 14 år. Politiet forteller at mennene skal ha kontaktet jentene via sosiale medier. En av metodene er via applikasjoner på mobilen.

- Premien for jentene synes å være å få sitte på bil, mens guttene utnytter situasjonen, sier lensmann Rune Halvorsen ved Ørland/Bjugn lensmannskontor til Fosna-Folket.

Store beslag Lensmannen forklarer at politiet nå er i sluttfasen av etterforskninga, og at det foreligger delvis tilståelse i flere av sakene. Politiet har kartlagt miljøet, og de har beslaglagt en mengde mobiltelefoner og fotografier.

En av telefonene inneholdt 19 000 bilder, ifølge politiet.

Politiet har også avhørt mange av de unge jentene i saken.

Ikke via Facebook Politiet ved Ørland/Bjugn lensmannskontor forteller at nå i hovedsak dreier seg om applikasjoner man kan laste ned på telefonen som er brukt for å kontakte jentene i denne saken.

«Dette er gjerne såkalte «apper» som lastes ned på mobiltelefonene.
Halvorsen nevner Snapchat, Kik og Ask som mye brukte tjenester», skriver lokalavisa.

- Vi snakker om tilfeller der jenter på 14 år regelrett har «solgt» sine venner, forklarer Halvorsen. Han mener mange av jentene som har blitt utnyttet har opplevd et voldsomt press fra de øvrige involverte, skriver Fosna-Folket.