SLIK LEVER DE HER: Dagbladet var med da Kripos og Oslo-politiet inviterte med den nigerianske politimannen Aondoaver A. Kuttuh for å vise det nigerianske prostitusjonsmiljøet i hovedstaden. I en leilighet i Oslo fant politiet tolv nigerianske kvinner som Oslo-politiet antar er i hovedstaden for å selge sex. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
SLIK LEVER DE HER: Dagbladet var med da Kripos og Oslo-politiet inviterte med den nigerianske politimannen Aondoaver A. Kuttuh for å vise det nigerianske prostitusjonsmiljøet i hovedstaden. I en leilighet i Oslo fant politiet tolv nigerianske kvinner som Oslo-politiet antar er i hovedstaden for å selge sex. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

Bruker svart magi for å kontrollere de nigerianske prostituerte

Frykter de skal dø eller bli syke hvis de bryter løftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Nigerianske prostituerte i Norge blir kontrollert ved hjelp av overtro og trusler. Denne uka fikk Oslo-politiet besøk av nigeriansk politi for å lære om «juju» og hvordan bekjempe svart magi.

Med svart magi, såkalt «juju», kontrollere nigerianske kriminelle sexmarkedet i Oslo. Ved å få kvinnene til å gi et løfte til en lokal heksedoktor, får hallikene kontroll over kvinnene, som frykter at de vil bli utsatt for livsfare hvis de bryter eden.

Kvinnen må legge igjen kjønnshår, neglbiter, menstruasjonsblod og fotografier i små skrin og mindre helligdommer for at eden skal virke.

- På denne måten binder halliken kvinnene til løftet. Kvinnen frykter at de vil dø, bli gale eller alvorlige syke hvis de bryter løftet, sier Aondoaver A. Kuttuh, som leder treninga av nigerianske politimenn i arbeidet mot menneskehandel.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn