Bruker svineinfluensa som påskudd for ran

Politiet advarer mot falskt helsepersonell.

ADVARER: Stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon advarer mot kriminelle som bruker svineinfluensa-pandemien som påskudd for å ta seg inn i leiligheter.  Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
ADVARER: Stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon advarer mot kriminelle som bruker svineinfluensa-pandemien som påskudd for å ta seg inn i leiligheter. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne forsøkte i helga å komme inn til minst en pensjonist på Holmlia i Oslo. Kvinnen hevdet at hun var helsearbeider, og var kommet for å undersøke pensjonistens leilighet for mulig svineinfluensa.

Kvinnen fikk ikke komme inn, fordi pensjonisten ante ugler i mosen. Hun skal ha opptrådt nervøst, og var muligens påvirket av narkotika, etter det Dagbladet får opplyst.

Stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon sier til Dagbladet at de foreløpig ikke har fått inn anmeldelser for at kriminelle har forsøkt å utnytte svineinfluensaen.

 - Men det overrasker meg overhodet ikke at det kan ha skjedd. Det er beklagelig, men slik er dessverre samfunnet blitt. Vi har erfaring for at personer forsøker å utnytte aktuelle situasjoner i kriminell sammenheng. Dette gjelder for eksempel innsamlingsaksjoner. Kriminelle opptrer som falske bøssebærere.

Steng døra Jeg vil på det sterkeste advare eldre mot å åpne døra, og slippe inn ukjente personer uten avtale. De eldre bestemmer selv når de skal åpne. Det er ikke uhøflig ikke å åpne for fremmede. Folk må bli mer bevisste overfor fremmede, sier stasjonssjef Smedsrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer