- Bruker tåregass mot demonstranter nå

Venter nye opptøyer i forbindelse med begravelse i dag.

BLODIG: Selv statsstyrte iranske medier melder i dag at minst åtte ble drept i søndagens opptøyer. Her blir en skadd politimann hjulpet i sikkerhet etter å ha blitt angrepet av mer aggressive demonstranter. Foto: REUTERS
BLODIG: Selv statsstyrte iranske medier melder i dag at minst åtte ble drept i søndagens opptøyer. Her blir en skadd politimann hjulpet i sikkerhet etter å ha blitt angrepet av mer aggressive demonstranter. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Iranske sikkerhetskilder bekrefter at åtte personer ble drept i opptøyene søndag. Det ventes nye opptøyer under begravelsen til et av ofrene i dag, og allerede i 10-tida norsk tid kom det ubekreftede meldinger om bruk av tåregass mot demonstraner.

Det er en statlig TV-stasjon som melder at åtte mennesker ble drept under gårsdagens regimekritiske demonstrasjonene.

Andre kilder sier 15 ble drept.

En av de drepte er nevø av opposisjonslederen Mir Hossein Mousavi, og det er ventet store folkemengder ved begravelsen mandag.

Opposisjonspolitikeren Mahdi Karroubi fordømmer drapene som skjedde under den sjiamuslimske høytiden ashura. Karroubi beskylder regimet for å være mer brutalt enn sjahens regime som ble fjernet under revolusjonen for 30 år siden.

300 pågrepne

Politiet i Teheran opplyste søndag kveld at 300 var pågrepet i løpet av dagen, og bekreftet at fire mennesker mistet livet i uroen.

- En falt fra en bru, to døde i trafikkulykker og én ble skutt, sier visepolitisjef Ahmad Reza Radan til statlig fjernsyn.

Skyteepisoden blir etterforsket som mistenkelig ettersom politiet ikke bar våpen, opplyser Radan videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer