Bruker tåregass mot demonstranter utenfor Israels ambassade

Stein, egg og fyrverkeri mot politiet.

DEMONSTRERTE UTENFOR ISRAELS AMBASSADE: En demonstrasjon søndag kveld ble brutt opp av politiet med tåregass. Foto: HENNING LILLEGÅRD
DEMONSTRERTE UTENFOR ISRAELS AMBASSADE: En demonstrasjon søndag kveld ble brutt opp av politiet med tåregass. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet måtte bruke store mengder tåregass for å løse opp en demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden søndag kveld. Demonstrantene kastet egg og mindre steiner og avfyrte fyrverkeri mot politiet, men løp i alle retninger da det ble brukt tåregass for å løse opp mengden.

I 18.15-tida beveget demonstrantene seg videre nedover Karl Johans gate mot Eidsvolls plass foran Stortinget. Dagbladet.nos reporter på stedet antar at minst 200 demonstranter deltok.

Løste seg oppI 18.30-tida løste demonstrasjonen seg opp, på oppfordring fra Stein Lillevolden, mangeårig aktivist i Blitz-miljøet.

- Foran ambassaden kom politiet med en proklamasjon om at demonstrasjonen var avsluttet, og videre kom til å anses som ulovlig, og ba demonstrantene fjerne seg. Da demonstrantene ikke fulgte dette, ble vi nødt til å bruke tåregass. Ingen er skadet, og foreløpig er ingen pågrepet etter demonstrasjonen, sier operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var aggressiv stemning blant demonstrantene, som ropte anti-israelske slagord. Blant de mest aggressive blant demonstrantene foran ambassaden var norsk-palestinske ungdommer med palestinske flagg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer