Bruker Twitter for å organisere ryddearbeidet.

- Det er idioter som har gjort dette, sier Seb (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Etter tre dager med voldsomme opptøyer er arbeidet med å rydde opp i gang i bydelen Ealing i Vest-London.

I tillegg til brannmannskaper og politi, har frivillige organisert seg via Twitter for å hjelpe til med å rydde gatene for glasskår og søppel.

Under tagen #riotcleanup har tusenvis av mennesker trukket ut i gatene for å bidra i det enorme arbeidet med å få byen tilbake til normalen.

Ryddemannskap
I sentrum av bydelen Ealing i London, utenfor en rekke av butikker der fasadene er knust eller hele bygninger brent ned, står Seb Morgan (29) med en kost i hånden og venter på at politiet skal ta ned sperringene slik at han kan komme i gang med oppryddingen.

- Jeg vil hjelpe til med å få livet tilbake til normalen. Det er mange her med koster som ønsker å hjelpe til, sier han til Dagbladet. Morgen er en av mange som plukket opp Twitter-meldingen der det blir oppfordret til å hjelpe til.

Hjelper til
I går var han ute i gatene og ble vitne til pøblene som kun hadde et formål; å ødelegge.

- Jeg forsøkte å hjelpe folk som ikke kom seg unna. Jeg var redd selv, men hvis ikke jeg hjelper til så kommer ingen til å gjøre det, sier Morgan, som bor i området.

- De er idioter. Alle som var her i går, valgte å komme hit. Det finnes ingen unnskyldning for å gjøre hærverk som dette.

29-åringen er usikker på hva kvelden vil bringe, men han skal ut i gatene for å se om han kan hjelpe til.

- Det blir enten helt rolig, eller så eksploderer det, sier Morgan.

Endrer seg raskt
525 personer er arrestert siden opptøyene begynte. I kveld kommer 16 000 politi til å være synlige i gatebildet i London. Til tross for dette er Metropolitan Police, som har ansvaret for vaktholdet i sentrum av Ealing, ikke sikre på at de vil kunne kontrollere situasjonen dersom det bryter ut nye opptøyer i kveld.

BRANN: Supermarkedet i Ealing er totalt ødelagt av brann. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET:
BRANN: Supermarkedet i Ealing er totalt ødelagt av brann. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET: Vis mer

- Det er vanskelig å si om dette kan kontrolleres. Det er en dynamisk situasjon og ting forandrer seg veldig kjapt. Det er forferdelig det som har skjedd og jeg håper vi får satt en stopper for dette i kveld, sier en politikvinne på stedet til Dagbladet.

RYDDER Brannvesen, politi og frivillige hjelper til med å rydde gatene for knust glass og søppel. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
RYDDER Brannvesen, politi og frivillige hjelper til med å rydde gatene for knust glass og søppel. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer