Bruker veiene som racerbanen

HURUM (Dagbladet): Det råkjøres, og de som bor langs veiene på Hurum er redde. I år har det skjedd en rekke dødsulykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hurum en mandag kveld: Det er sommer og sol, og det eneste stedet hvor det er travel aktivitet er i jordbæråkrene. Trafikken på veiene er liten, og bensinstasjonene selger mer varme pølser enn bensin.

Stor fart

Men noen er ute. Og Dagbladet treffer dem.

En Audi A4 ligger bak bilen vår, men så drar den forbi. Bilen øker hastigheten kraftig og skrenser seg inn mot den første svingen. Hastigheten er minst 120 km/t. Bak rattet sitter en unggutt, som trolig er i gruppa: «Har lånt pappas bil.» Tre motorsyklister kommer i følge. Og for dem gjelder tydeligvis ikke fartsgrensen på 80 km/t. De drar forbi og kjører fort inn i svingen. Legger syklene ned. De bruker veiene på Hurum som sin egen racerbane!

Lensmann Tor Brosø på Hurum bekrefter at hastighetene har økt merkbart de siste årene.

- Bilene er blitt bedre, men ikke sjåførene og veiene, påpeker han.

- Vi opplever at trafikanter klager over at svingene på veiene ikke er helt korrekt dosert. Det betyr at de ikke bare kjører for fort, men altfor fort. Jeg ser det når jeg er ute med privatbilen min. Det kjøres hardere og fortere, og det ser ut til at mange synes det er flaut å ligge bak en annen bil, sier lensmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer