Bruker veiene som racerbanen

HURUM (Dagbladet): Det råkjøres, og de som bor langs veiene på Hurum er redde. I år har det skjedd en rekke dødsulykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hurum en mandag kveld: Det er sommer og sol, og det eneste stedet hvor det er travel aktivitet er i jordbæråkrene. Trafikken på veiene er liten, og bensinstasjonene selger mer varme pølser enn bensin.

Stor fart

Men noen er ute. Og Dagbladet treffer dem.

  • En Audi A4 ligger bak bilen vår, men så drar den forbi. Bilen øker hastigheten kraftig og skrenser seg inn mot den første svingen. Hastigheten er minst 120 km/t. Bak rattet sitter en unggutt, som trolig er i gruppa: «Har lånt pappas bil.»
  • Tre motorsyklister kommer i følge. Og for dem gjelder tydeligvis ikke fartsgrensen på 80 km/t. De drar forbi og kjører fort inn i svingen. Legger syklene ned. De bruker veiene på Hurum som sin egen racerbane!

Lensmann Tor Brosø på Hurum bekrefter at hastighetene har økt merkbart de siste årene.

- Bilene er blitt bedre, men ikke sjåførene og veiene, påpeker han.

- Vi opplever at trafikanter klager over at svingene på veiene ikke er helt korrekt dosert. Det betyr at de ikke bare kjører for fort, men altfor fort. Jeg ser det når jeg er ute med privatbilen min. Det kjøres hardere og fortere, og det ser ut til at mange synes det er flaut å ligge bak en annen bil, sier lensmannen.

Fotobokser

- Når vi har fartskontroller er det ikke uvanlig at vi tar folk i 150 km/t. Og ni av ti av dem vi tar, er folk fra andre kommuner. Det bekrefter våre antakelser om at enkelte bruker Hurum som racerbane, sier Brosø. Han tror flere fotobokser på veiene kan hjelpe.