Bruker YouTube til å fange skurker

1,5 millioner har sett videoer på Los Angeles-politiets YouTube-kanal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Grove ran, innbrudd og trafikkulykker der bilføreren stikker av, blir daglig filmet av overvåkingskameraer i Los Angeles. Politiet i millionbyen har i de siste fire årene brukt YouTube som kanal for å legge ut videoene av skurker som begår kriminelle handlinger i håp om å få hjelp fra publikum.

Siden den første videoen ble publisert for fire år siden har 1,5 millioner sett bevismaterialet på LAPDs kanal på videodelingsnettstedet. Den mest sette har 261,916 visninger og i skrivende stund er det publisert 228 filmer på kanalen.

Arrestert - For en måned siden publiserte vi en video av en raner som hadde som modus og rane blinde og gamle damer for smykker. Han kunne si det rett ut; - nå tar jeg smykkene dine. Etter at vi la ut videoen på YouTube, fikk vi inn et tips fra en seer som førte til arrestasjon av raneren, sier informasjonsoffiser Karen Reynor ved Los Angeles-politiet til Dagbladet.

- Når våre etterforskere er på et åsted, er overvåkingskameraer noe av det første de ser etter. Dersom en video blir sikret, overleveres den til oss, før vi distribuerer den videre til vår YouTube-kanal og medier i Los Angeles, sier Reynor.

Samarbeid med media Reynor sier at samarbeidet med aviser, nettsteder og TV-kanaler er godt og at de ofte får hjelp til å få oppmerksomhet rundt viktige saker.

- Media elsker det visuelle. I andre situasjoner får vi hjelp til å vise bilder av savnede personer. Vi hjelper media og de hjelper oss, sier Karen Reynor.

Videoene legges ikke ut uredigert dersom ofre eller andre kan identifiseres på videoene.

- Vi ønsker å beskytte ofre. Om det er en trafikkulykke der en sjåfør forlater åstedet, klipper vi bort selve hendelsen som blir for grov å vise på video, sier Reynor.

Reynor har ikke tall på hvor mange ganger tips har ført til arrestasjoner på bakgrunn av videoene på politiets YouTube-kanal, men hun understreker at effekten er såpass god at de vil fortsette å publisere skurker fanget på kamera.