Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brukollapsen i Italia

Brukollapsen i Genova: - Jeg var i den siste bilen bak dem som døde

SISTE: 42 personer er døde og flere er savnet etter ulykka.

KOLLAPSER: Et 200 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen tirsdag. Video: Polizia di Stato / CNN. Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kollapset en firefelts motorveibru i utkanten av Genova i Italia. Det var styrtregn og kraftige vindkast da en av søylene som holdt brua oppe, ga etter.

Både personbiler og lastebiler dundret i bakken sammen med tonnevis av betong og armeringsjern.

- Jeg var i den siste bilen bak dem som døde. Foran meg hadde asfalten kollapset. Det er et mirakel at jeg er i live, sier Antonio Rubino.

Ifølge The Sydney Morning Herald var Rubino tre eller fire meter unna avgrunnen. Han beskriver total panikk, folk som kom seg ut av bilene og løp.

Falt 30 meter

Tallet på omkomne etter brukollapsen i Genova har steget til 42, opplyser italienske myndigheter onsdag formiddag. Brannvesenet jobbet hele natta og hentet ut de døde fra ruinene. Blant ofrene er en åtte år gammel gutt, og to tenåringer på tolv og 13 år. 15 personer er lagt inn på sykehus, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

En tidligere keeper for fotballklubben Cagliari, Davide Capello (30), overlevde brukollapsen på mirakuløst vis. Som så mange andre kjørte Capello over Morandi-brua tirsdag formiddag, da brua kollapset, helt ut av det blå.

- Jeg var på vei til Genova, jeg var på brua. Jeg hørte en lyd først, så kollapset den, sier han ifølge den italienske avisa La Stampa.

Han falt 30 meter, og bilen ble sittende fast i en strømmast. Han klarte å klatre ned på egen hånd.

- Det er utrolig, jeg har ikke en skramme, sier han.

Den tidligere fotballspilleren, som nå jobber som brannmann, skjønner ikke hvordan bilen hans ikke ble knust, og beskriver det hele som en scene fra en film.

- Jeg var overbevist om at det kom til å ende dårlig, men takk Gud for at jeg lever og kan fortelle hva som skjedde, sier han til den italienske TV-kanalen Sky TG24.

KOLLAPSET: Tirsdag kollapset en firefelts motorveibru i utkanten av Genova i Italia. Ulykken har krevd 35 menneskeliv. Flere er fortsatt savnet. Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP / NTB Scanpix
KOLLAPSET: Tirsdag kollapset en firefelts motorveibru i utkanten av Genova i Italia. Ulykken har krevd 35 menneskeliv. Flere er fortsatt savnet. Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP / NTB Scanpix Vis mer

Så veien kollapse

En grønn lastebil, med logoen til en dagligvarebutikk, ble stående i sikkerhet, et par meter unna stupet.

- Sjåføren som kom seg unna kollapsen av Ponte Morandi i Genova er en 37 år gammel mann. Han er italiensk, gift med barn, skriver dagligvarekjeden Basko på Facebook.

Sjåføren skal ha forklart til nødetatene at han så veien kollapse foran seg, sammen med alle bilene foran. Firmaet som eier lastebilen har forsikret Basko om at sjåføren, som skal være i sjokk, blir tatt vare på.

STOPPET I TIDE: Lastebilen ble stående noen meter unna stupet. Ifølge dagligvarekjeden Basko er sjåføren en 37 år gammel mann. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini
STOPPET I TIDE: Lastebilen ble stående noen meter unna stupet. Ifølge dagligvarekjeden Basko er sjåføren en 37 år gammel mann. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini Vis mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Leter fortsatt

Rundt 300 brannmenn var involvert i operasjonen tirsdag, og tolv personer er fortsatt savnet, ifølge Express.

Arbeidet på stedet har ikke stoppet opp. Tallet på døde kan komme til å stige etter hvert som redningsmannskapene jobber seg gjennom ruinene og finner flere knuste biler.

- Vi gir ikke opp håpet, vi har allerede reddet et dusin mennesker fra ruinene. Vi vil jobbe rundt klokka til det siste offeret er funnet, sier brannmann Emanuele Giffi.

BRUKOLLAPS: Et 100 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen. Nødetatene har igangsatt omfattende redningsaksjoner. Video: Vigili del Fuoco / Twitter Vis mer

Manglende vedlikehold

Genova ligger nordvest i Italia ved det Liguriske hav. Morandi-brua forbinder motorveien A10 fra Frankrike med en annen motorvei som går nordover til Milano.

Morandi-brua ble bygd på 1960-tallet og kjent som Genovas «Brooklyn Bridge».

Det var planlagt vedlikehold og sikkerhetsarbeid på brua, men ifølge transportminister Danilo Toninelli var arbeidet ikke påbegynt da ulykken skjedde. Manglende vedlikehold på gamle bruer er et utbredt problem i Italia.

Den sammenraste delen av brua traff et industriområde hvor det går flere jernbanelinjer. Flere bygninger på stedet skal ha fått skader.