Bruksretten til popcorn-time.no inndratt av Økokrim

Domenet har vært stengt siden i fjor.

POPULÆRT: Popcorn Time er svært utbredt, også i Norge - men myndighetene har slått fast at tjenesten er ulovlig pga. brudd på opphavsretten. Faksimile: Popcorn Time
POPULÆRT: Popcorn Time er svært utbredt, også i Norge - men myndighetene har slått fast at tjenesten er ulovlig pga. brudd på opphavsretten. Faksimile: Popcorn Time Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bruksretten til domenet popcorn-time.no, som huset nedlastingslenker til strømmeprogrammet Popcorn Time samt lenker til anonymiseringstjenester, er besluttet inndratt av Økokrim, melder de i dag i en pressemelding.

Formelt har Økokrim utferdiget et såkalt inndragningsforelegg til eieren av popcorn-time.no selskapet Imcasreg8, som kontrolleres av Morten Emil Eriksen. Men de presiserer:

- Inndragningsforelegget retter seg mot besitteren, da gjerningsperson i saken er ukjent. Det foreligger ikke holdepunkter i etterforskningen for at besitteren av domenet selv har foretatt de straffbare handlingene, sier politiadvokat Maria Bache Dahl i pressemeldingen.

- Ikke informert

Eriksen kan nå velge å vedta forelegget eller ikke. I sistnevnte tilfelle ender saken i retten.

- Jeg har ikke tatt stilling til dette ennå - snakk med advokaten min, sier Eriksen til Dagbladet.

Eriksens advokat Ola Tellesbø sier han ikke er informert om inndragningsforelegget, og er overrasket over Dagbladets henvendelse.

- Dette er helt nytt for meg. Videre er det merkelig at Økokrim velger å informere min klient før meg, sier advokaten - som først antar at henvendelsen gjelder den pågående rettsbehandlingen av popcorn-time.no-saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer