Fengslet russer:

Brukt av norske medier

Den ene russiske statsborgeren som skal være fengslet for å ha flydd drone i Norge, har tidligere levert bilder til nyhetsbyrået Reuters. De er også brukt i VG og TV 2.

FLERE FENGSLET: Flere russiske statsborgere er varetektsfengslet for ulovlig droneflyging og fotografering i Norge de siste dagene. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB
FLERE FENGSLET: Flere russiske statsborgere er varetektsfengslet for ulovlig droneflyging og fotografering i Norge de siste dagene. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Dagbladet er kjent med identiteten til den russiske 51-åringen som ble pågrepet i Tromsø forrige fredag.

Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 19, som ble innført i forbindelse med krigen i Ukraina. Den sier at russiske selskaper og borgere ikke har lov til å fly i Norge – i dette tilfelle drone.

Det fløy han ved Kirkenes lufthavn. Russeren har også tatt bilder av et av Forsvarets Bell-helikoptre.

Ifølge Dagbladets opplysninger er imidlertid siktede mangeårig flyfotograf, og han har spesialisert seg på nettopp bilder av militære fly og helikoptre.

Han har tidligere levert bilder til et av verdens største nyhetsbyråer, Reuters. De er også brukt i de norske mediene VG og TV 2, viser Dagbladets gjennomgang.

La ut dronebilder dagen før pågripelse

Mannen har forklart at han passerte den norsk-russiske grensa på Storskog torsdag 13. oktober. Deretter dro han til Kirkenes, der han tok en rekke dronebilder ved havneområdet i sentrum, knappe fem kilometer i luftlinje fra lufthavna.

Dagbladet har sett bildene han har lagt ut på en sosiale medier-plattform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer