«Brukt opp på piker, vin og sang»

Politiet mener Helge Moan (50) står bak 133 lovbrudd. Seriebedrageren erkjenner fire av dem.

ENDRET UTSEENDE: Helge Moan har flere ganger endret utseende. I rettssaken mot ham møtte han velstelt og glattbarbert. Foto: Politiet
ENDRET UTSEENDE: Helge Moan har flere ganger endret utseende. I rettssaken mot ham møtte han velstelt og glattbarbert. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med brun dunjakke og svarte briller ankom Helge Moan (50) Oslo tingrett tirsdag morgen. Skjegget han hadde under fengslingsmøtet i fjor, er nå barbert bort.

Ikledd hvit skjorte, mørk hettegenser og slips fulgte han nøye med da den elleve sider lange tiltalen mot ham ble lest opp.

Han nekter straffskyld, men svarte i retten «ja» på skyldspørsmålet på fire punkter om at han har forfalsket dokumenter og brukt de rettsstridig. Her erkjente han å ha brukt navnet til sin egen mor i en forfalsket registermelding.

Han er tiltalt for til sammen 133 straffbare forhold. Det er 116 bedragerier, forfalsking av dokumenter, ID-tyveri og hvitvasking av 13 millioner kroner.

«Piker, vin og sang»

Det er et omfattende bevismateriale som skal legges fram i rettssaken som skal pågå fram til 29. januar 2021.

I tillegg til at 170 vitner skal forklare seg, skal påtalemyndigheten legge fram kontotransaksjoner, e-poster, og SMS-er.

Blant annet legges det fram en SMS som politiet mener er fra Moan til en fornærmet i saken, etter at vedkommende har bedt om pengene tilbake. Den aktuelle fornærmede dukker opp i tiltalen i forbindelse med en episode fra september 2016, der Moan skal ha sendt en endringsmelding til Brønnøysundregistrene med generalforsamlingsprotokoll som var forfalsket. Moan nekter straffskyld for dette punktet i tiltalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer