Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bruktbilselger skal ha unndratt 60 millioner

Solgte 120-130 biler uten å betale skatt, mener ligningskontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skattemyndighetene i Oslo har avdekket storstilt skattejuks hos flere bilselgere i byen. To forhandlere av brukte biler skal ha unndratt nesten 80 millioner kroner fra beskatning.

Aftenposten Aften forteller om den omfattende granskingen Oslo ligningskontor har satt i gang mot en rekke av byens bruktbilforhandlere.

- I løpet av fem år har én av forhandlerne unndratt 60 millioner kroner fra beskatning. Vedkommende skal ha solgt 120-130 biler uten å ha betalt skatt på omsetningen, sier direktør Jan-Egil Kristiansen i Oslo ligningskontor til Aften.

Sju forhandlere har så langt blitt gransket og det er avdekket uregelmessigheter hos alle sammen. Nå varsler direktøren flere kontroller av bransjen.

- Det er 110 frittstående bilforhandlere i Oslo. Vi regner med å finne snusk hos flere av dem. Nå som vi er i ferd med å bli ferdige med drosjesakene setter vi inn ressurser her, sier Kristiansen.

Snusket har vært mulig ved at bilforhandlerne har kjøpt bilene fra privatpersoner og solgt dem videre uten å noen gang registere firmaet som eier av bilen. Ved å få selgerne til å skrive under på åpne salgsmeldinger, har forhandlerne kunnet fylle ut navnet på den nye kjøperen uten selv å bli registrert i offentlige registre. Kristiansen advarer privatpersoner mot å fylle ut slike åpne salgsmeldinger.

Bilforhandlerne risikerer tilleggsskatt og fengsel.

Hele Norges coronakart