- Brukte 147 636 for mye

Her er Carl I. Hagens «Norman-regnskap».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman (H) har overskredet representasjons- og bevilgningsreglementet med 147.636 kroner, mener Frp-formann Carl I. Hagen.

Statsråd Norman har laget sine egne lister der han kom til at han skulle tilbakebetale 13.000 kroner.

Hagen sier til NTB at han ikke mener at statsråden nødvendigvis må betale tilbake nesten 150.000 kroner.

- Om han skal betale tilbake, har jeg ingen mening om. Norman kan ha handlet i god tro. Det jeg konstaterer er at kontrollen kan ha sviktet, understreker han.

Hagens regnskap ble laget etter at Norman beskyldte Frp-formannen for å lyve når han hevdet at beløpet kunne være sekssifret.

Hagen har regnet ut at summen fordeler seg med 42.306 kroner til møter med den politiske ledelse, 3.000 kroner til utenlandsrepresentasjon, 16.193 kroner til møter om Bjørvika, 23.390 kroner til eksterne møter og 62.747 kroner til interne møter.

I brevet til statsråd Norman skriver Hagen at det bare er statsrådens uttalelser på pressekonferansen sist torsdag «med angrep på meg fordi jeg gjør jobben min i Stortinget og beskyldningene om at jeg lyver, samt din utfordring om å dokumentere mine påstander, som har gitt medieomtale.»

-Det er ditt eget ansvar. Jeg har svart på din utfordring og anser grunnlaget for mine påstander dokumentert og begrunnet, skriver Hagen.

Hagen vil ikke kommentere saken utover det han skriver i brevet, men sier til NTB at han anser seg ferdig med den. Hva som skjer videre, mener han vil avhenge av svarene han får fra Victor Norman.

Norman sier at Hagen vil få svar på sitt brev i løpet av et par dager.

- Jeg er glad for at Hagen nå skriftlig har tatt opp de spørsmål og kommentarer han har til mine representasjons- og bevertningsutgifter. Det innebærer at det er mulig å forholde seg til hans påstander på en ryddig måte. Av samme grunn vil jeg svare ham skriftlig i løpet av et par dager, sier Norman.

Hagen skriver også at Normans angrep sist torsdag ikke bare var et angrep på personen Carl I. Hagen, men også et angrep på et medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen som har tillatt seg å stille noen kritiske spørsmål om statsrådens embetsutøvelse.

- Det vi gjør er vår jobb. Vi ville unnlatt å gjøre den hvis vi at frykt for angrep fra de vi blir satt til å kontrollere, lot det være. Jeg aksepterer således ikke at det skal være den kontrollerte (deg) som skal styre virksomheten, fremgangsmåten, spørsmålsstillingen og innsynsretten til kontrolløren (meg), skriver Hagen.

- Selv om dine beskyldninger er meget ubehagelige og grovt feilaktige, vil jeg fortsatt gjøre jobben min som medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen, heter det.

Grunnlaget for Hagens dokumentasjon er regelen om diettgodtgjørelse i Håndbok for politisk ledelse, og reglene for representasjon og bevertning i Statens personalhåndbok. Hagen viser også til brev til kontrollkomiteen fra landbruksminister Lars Sponheim (V) som er settestatsråd for Norman.

Utgangspunktet ellers er de oversiktslistene statsråden selv har delt ut.

(NTB)

PRESSET: Carl I. Hagen har lagt fram sitt «Norman-regnskap». Nå skal statsråden gå gjennom dokumentene.