Brukte 1,7 millioner på SMS-er

Den andre versjonen av Smittestopp har blitt lastet ned over én million ganger. Slik fungerte Folkehelseinstituttets SMS-prosjekt.

ASSISTERENDE DIREKTØR: Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
ASSISTERENDE DIREKTØR: Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag erklærte Folkehelseinstituttet at den andre versjonen av Smittestopp-appen har blitt lastet ned over én million ganger.

Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet forteller til Dagbladet at det er pressekonferanser og SMS-er som har vært det mest effektive tiltaket for å øke antallet nedlastinger.

- Vi synes at det er helt fantastisk at vi har rundet én million nedlastinger, men vi ønsker naturligvis å komme enda nærmere danskene som har godt over to millioner, sier Knudsen til Dagbladet.

SMS-prosjekt

Det var i januar at Helsedirektoratet og FHI ble enige om å iverksette et SMS-prosjekt for å få flere til å laste ned Smittestopp, viser en rapport som Dagbladet har fått innsyn i.

Knudsen forteller at FHI totalt har sendt ut omkring 4,1 millioner SMS-er, og at personer mellom 16 og 19 år har fått SMS to ganger. Hun forklarer også at hver SMS koster omkring 40 øre, og at SMS-ene totalt sett har kostet 1,7 millioner kroner.

FHI sendte først ut SMS-er til personer i Trøndelag 17. januar og deretter til personer i 25 kommuner rundt Nordre Follo 26. januar, i forbindelse med utbruddet med den britiske virusvarianten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer