Oslo-skolen

Brukte 192 000 på ledermøte

Oljefondsjef Nicolai Tangen var blant foredragsholderne da Utdanningsetaten i Oslo i dag holdt ledermøte. Samtidig er lærerne i streik.

UKLOKT: Inga Marte Thorkildsen mener det var uklokt å gi skoledirektørene lønnsøkning. Video: Nina Hansen/Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over 20 000 lærere og sykepleiere er i streik landet over. Streiken ble trappet opp i dag.

Samtidig har Utdanningsetaten i dag holdt fagdag for alle skolelederne i Oslo.

Prislappen på ledersamlingen kom på 192 489 kroner. Det bekrefter skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) overfor bystyret i Oslo.

Det var flere kjente navn på deltakerlisten på ledersamlingen, inkludert oljefondsjef Nicolai Tangen, TV 2-topp Sarah Willand, og forsker Thomas Hylland Eriksen.

Utdanningsetaten ledes av Marte Gerhardsen, og er underlagt de politiske føringene fra Thorkildsen og hennes rødgrønne byråd.

Inga Marte Thorkildsen opplyser at honorarene til foredragsholderne kom på 10 000 kroner totalt. Det var også kulturelle innslag fra elever i Oslo-skolen og fra Den kulturelle skolesekken.

«Den årlige fagdagen for skoleledere i Oslo har lang tradisjon som en faglig konferanse kombinert med en avslutning på skoleåret for skolelederne i Oslo», skriver Inga Marte Thorkildsen i sitt svar til bystyret.

Fagdagen ble gjennomført digitalt, av hensyn til smittesituasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.