Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brukte 200 000 på strippeklubb

En forretningsmann har saksøkt en strippeklubb, etter at han skal ha svidd av 200 000 kroner fordelt på to netters besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i april og mai i 2004 at forretningsmannen i 50-åra fra Telemark var på Oslo-besøk. Regningene kom på henholdsvis 67 000 og 130 000 kroner. I en stevning til Oslo tingrett krever mannen hele beløpet tilbake av Saxon Bar og Restaurantdrift, som driver strippe- og nattklubben String i Skippergata i Oslo sentrum.

Svinedyr sjampis

Innehaver, Magnus Saxon Morland, sier det ikke er noen sak å svi av 130 000 kroner på en kveld på String. Det var nemlig det den siste festkvelden kostet for forretningsmannen fra Telemark.

Med champagne til 29 750 kroner flaska og sigarer til 750 kroner stykket flyr tusenlappene fort. Særlig når jentene som danser nakne på bordet tar 500 kroner sangen.

-  Prisen våre ligger langt over noe annet sted i Norge. Men kjøper du champagne betaler du også for selskap med damene, sier Magnus Saxon Morland. Han både eier og driver strippeklubben.

Forklaringsproblem

Den dyreste champagnen på menyen - L`exclusive de Ruinart - koster 29 750 kroner stykket. Den nest dyreste koster 11 990 kroner.

-  Han tok godt for seg av hele den dyreste halvdelen av champagnemenyen vår, sier Morland.

 PIKER, VIN OG SANG:  Trixy (27) og Crystal (28) prater villig i vei med gjestene om de kjøper champagne til 29 750 kroner flaska. For 500 kroner danser de nakne på bordene til klubbeier Magnus Saxon Morland. Foto: Tore Bergsaker
PIKER, VIN OG SANG: Trixy (27) og Crystal (28) prater villig i vei med gjestene om de kjøper champagne til 29 750 kroner flaska. For 500 kroner danser de nakne på bordene til klubbeier Magnus Saxon Morland. Foto: Tore Bergsaker Vis mer

Baren selger også blokker med 500-lapper av klubbens egen valuta - String money. En blokk koster 10 000 kroner og pengene brukes blant annet til å tipse jentene for privat stripping bak ei gardin.

-  Det fløt i damer og champagne. Mannen spanderte både på jentene og på andre kunder, sier innehaveren.

Etter det Dagbladet forstår, hevder forretningsmannen at har ikke kan stå økonomisk ansvarlig for at Visa-kortet er belastet med til sammen 200 000 kroner ved de to besøkene. Det saksøkte selskapet hevder at mannen var ved sine fulle fem, og må stå for kvitteringene på Visa-regningene.


Mannen skal ha brukt familiebedriftens representasjonskort.

-  En ting er sikkert - han er ikke blitt lurt. Vi godtar aldri at noen legger kortet i baren. Alt skal betales på forhånd. Han har nok heller fått et forklaringsproblem hjemme, sier Morland.

Han understreker at strippeklubben bare driver med show og underholdning.

-  Selv om mange prøver seg, er det ingen som får kjøpe sex, sier han.

Anmeldte klubben

Morland husker godt mannens besøk, men mener regninga ikke er ekstraordinær.

-  Rekorden her er ei regning på 216 000 kroner, og den kunden har kommet tilbake mange ganger siden. Når de store gutta tjener mye penger får de behov for å feire. Da kommer de ofte hit, sier han.

Ifølge Oslo-politiet anmeldte forretningsmannen restaurantselskapet for grovt bedrageri. Kriminalpolitiet etterforsket anmeldelsen på vanlig måte, men saken ble imidlertid henlagt etter bevisets stilling.

Skriftsjekk

Kvitteringene på Visa-regningene til forretningsmannen har vært undersøkt av en skriftsakkyndig, uten at det skal være slått fast at underskriftene på noen måte er falske. Dette er undersøkelser som ble foretatt etter at politiet hadde henlagt straffesaken.

Etter en del korrespondanse i saken, uten resultat, bestemte forretningsmannen seg for å saksøke restaurantselskapet. Stevningen til tingretten er datert 31. august i fjor.

Rettssaken begynner i tingretten i morgen, og det er avsatt to dager til rettsforhandlingene, før dommeren trekker seg tilbake for å avgjøre saken. Advokatene til partene vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 333482167


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling