Brukte 5 241 700 000 kroner på å bli president

Kanskje ikke rart at Obama er den amerikanere beundrer mest i hele verden.

KONGE OG DRONNING: Ingen har noen sinne svidd av så mye penger på en presidentvalgkamp som Barack Obama. Men til gjengjeld er han både USAs påtroppende president og den mann i verden amerikanerne beundrer mest. Så mye faktisk, at alle andre menn faller i skyggen. Hillary Clinton er den kvinnen i verden som beundres mest. Også det med god margin. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP
KONGE OG DRONNING: Ingen har noen sinne svidd av så mye penger på en presidentvalgkamp som Barack Obama. Men til gjengjeld er han både USAs påtroppende president og den mann i verden amerikanerne beundrer mest. Så mye faktisk, at alle andre menn faller i skyggen. Hillary Clinton er den kvinnen i verden som beundres mest. Også det med god margin. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Samme dag som USAs største avis USA Today kommer med årets beundringsbarometer, publiserer Bloomberg.com oversikten over hvor mye penger de amerikanske presidentkandidatene brukte i valgkampen i høst.

Og påtroppende president Barack Obama troner suverent på begge listene. Ingen annen mann i verden høster i nærheten så mye beundring blant det amerikanske folk. Og det skulle kanskje bare mangle, ettersom han brukte 5,2 milliarder kroner på bli den mest populære på stemmeseddelen.

Tre ganger mer enn McCainIngen annen presidentkandidat har vært i nærheten av å svi av så mye penger under valgkampen noen sinne. Han har alene brukt mer enn George W. Bush og John Kerry brukte til sammen under valgkampen for fire år siden (4,6 milliarder kroner), og over tre ganger så mye som hovedmotstanderen John McCain (1,6 milliarder kroner).

Hillary Clinton rakk bare å bruke 1,8 milliarder kroner før hun omsider kastet inn håndkledet i primærvalgkampen mot Obama.

Brukte 12 milliarder kronerTotalt brukte alle årets presidentkandidater 1,7 milliarder dollar - svimlende 12 milliarder kroner - på årets valgkamp. Det er første gang en presidentvalgkamp har kostet mer enn en milliard dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer