Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brukte baby som slagvåpen

Under en krangel skal 23-åringen ha tatt tak i en tre måneder gammel gutt og slått en annen mann i ansiktet med guttens hode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den påståtte voldsepisoden fant sted i mars i fjor i en leilighet i Oslo. Tiltalte skal ha kommet til stedet for å snakke med babyens mor, som er en tidligere kjæreste. Moren var imidlertid i naboleiligheten, og ifølge vitner skal det ha oppstått en krangel mellom 23-åringen og naboen. En venn av naboen skal ha tilkalt flere bekjente for å roe ned situasjonen, men da skal krangelen ha utartet til et regelrett slagsmål.

Drapstrusler

Ifølge tiltalen tok 23-åringen opp den lille gutten og slo hodet hans i ansiktet til en av naboens bekjente. Spedbarnet skal likevel ha kommet fra episoden uten skader.

- Jeg stengte døra for ham, og da slo han meg i ansiktet med barnet. Ungen begynte å hylskrike, forteller fornærmede til Dagbladet. Deretter skal tiltalte ha truet ham på livet.

«Du skal få angre på dette, jeg skal drepe deg,» sa 23-åringen ifølge tiltalen. Den fornærmede mannens forklaring bekreftes av et annet vitne som var til stede i leiligheten:

- Tiltalte var veldig sint. Han brukte babyen til å slå med, og så leverte han tilbake barnet til moren.

23-åringen er tiltalt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter, «idet overtredelsen er begått mot en forsvarsløs person og har karakter av mishandling».

- Selvforsvar

Den tiltalte 23-åringen avviser at han har gjort noe som helst som kunne skade babyen.

- Hvordan kunne jeg gjøre det? Han er jo i familien min. Dette er bare tull, jeg trodde saken var henlagt, sier 23-åringen til Dagbladet. Han får støtte av guttens mor.

- Han har ikke nærmet seg barnet i det hele tatt. Det var en av dem som slo N.N. (tiltalte, red.anm.), og han slo tilbake med hendene. Det var selvforsvar, sier moren. Hun forteller at hun var kjæreste med 23-åringen en kort periode for flere år siden, og at hun nå er gift med en mann i tiltaltes familie.

På tross av morens forklaring valgte statsadvokat Bjørn Feyling å ta ut tiltale mot 23-åringen.

- Den enkelte vitneforklaring blir vurdert i forhold til det totale bevisbildet. I denne saken har påtalemyndigheten funnet grunnlag for å ta ut tiltale, sier Feyling.

Fikk besøksforbud

23-åringen ble noen måneder etter den påståtte voldsepisoden ilagt forbud mot å oppsøke barnets mor.

Både barnets mor og tiltalte selv benekter at det var noe grunnlag for besøksforbudet.

- Han har aldri vært ubehagelig mot meg, sier moren.