- Brukte barna som sexleketøy

78-åring tiltalt for å ha begått overgrep mot egne barn i nesten 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):En historie fylt av skrekk og lidelser skal opp til doms i Salten tingrett i Bodø den 8. november. En 78 år gammel mann er tiltalt for å ha forgrepet seg på sine egne barn over en årrekke. Også barn utenfor den tiltaltes familie skal være utsatt for gjentatte overgrep.

Statsadvokat Geir Fornebo sier til an.no at mannen har utsatt egne barn, stebarn, barnebarn, fosterbarn og pleiebarn for til dels svært grove seksuelle overgrep.

Barna var sexleketøy Barnas bistandsadvokat, Ingrid Holm Ellingsen, kommer med en kraftig karakterestikk av den tiltalte 78-åringen og mener at gjeldende rettspraksis ikke er oppdatert nok til at den dekker sakens grove innhold.

- De har vært hans sexleketøy i årevis. Det er en hårreisende historie. Når jeg nå forbereder erstatningskrav mot den tiltalte faren og omsorgspersonen, er saken så ille at det er vanskelig å finne rettspraksis som passer, sier hun.

Dette er mannen tiltalt for:
• Seksuell omgang med en stedatter fra hun var rundt fem år gammel. Overgrepene strakte seg fra 70-tallet til midt på 80-tallet.

•Fra midten av 70-tallet til 1986 anklages han for å ha forgrepet seg på sin egen datter.. 

•Han skal ha hatt seksuell omgang med et pleiebarn fra 1994 til 2002, og ei jente tilknyttet familien fra 1992 til 1997.

•Han er tiltalt å ha forbrutt seg mot et stebarn fra 1995 til 2000.

Overgrepene skal ha startet før barna var i skolepliktig alder.

Tidligere dømt Overgrepene skal ha skjedd i Salten, i Lofoten og i utlandet. I 1984 ble mannen dømt til to års fengsel i Hålogaland lagmannsrett for seksuelle overgrep mot fem andre barn, det yngste seks år.

78-åringen har sittet varetektsfengslet i Bodø siden mars i år.